Overwatch

Gyógyítani sem ész nélkül kell, az igazi support máshoz is ért


Egy jó Offense hős a csatákat nyeri meg, egy jó Support a háborút. Hülyén hangzik, de így van.

Ahogy nevük is mutatja, a támogató karakterek képességeiből a társak fognak a legtöbbet profitálni. Ha kell, akkor gyógyítanak, sebzést növelnek, utat rövidítenek vagy épp elterelik a figyelmet.

A Supportok kétséget kizáróan a leginkább alulértékelt szerepet töltik be a játékban, jelentőségük viszont több, mint megkerülhetetlen. Ha a csapatban egy flanker hős vagy kezdeményező tank nem az igazi, az még nem a világ vége. Ha viszont egy Support nincs formában, az durván meglátszik majd az eredményen. Nekik sem egy fajtájuk van csak azonban.

Támadó healerek

Igen, ilyen is van, hiszen mind tudjuk, a legjobb védekezés a támadás. Az ilyen típusú karakterek a gombóc közepén haladva együtt lélegeznek a támadókkal, hasznos képességeiket ugyanis itt tudják a legjobban kamatoztatni. Gyorsabban mozogni, mint az ellenfél hihetetlen manővereket hozhat, egy-egy kulcsellenfél bealtatása pedig mindig jól jön.

Ettől még persze fontos a gyógyító potenciál, amivel bírnak, de nem az az elsődleges feladatuk a pályán. Sokkal inkább 50/50, hogy mikor melyiket használják. A harc elején többet érnek a támadást segítő képességek, és ha az ellenfél compja megbomlott, megvan egy-egy kulcsfrag, akkor lehet keresni a stabilitást a gyógyításukban.

  • Jellemző karakterek: Lúcio, Ana
Forrás: Blizzard

Védekező healerek

Sokkal passzívabbak előbb tárgyalt társaiknál, az ő idejük lényegében tényleg nonstop gyógyításból áll, apró pihenőkkel. Főként védekező oldalon csillognak, feladatuk, hogy életben tartsák társaikat bármi áron. Az sem gond, ha végig egy kényelmes fedezék vagy tank mögött lapulnak, hasznuk így is érezhető lesz.

De a rejtőzködés igazi oka, hogy ultijukat zavartalanul tudják elsütni, amikor a helyzet úgy hozza. Hiszen egy teljes védelmet feltámasztani győzelemmel felérő manőver, mint ahogy az is, ha semmissé tesszük az ellenfél mindent eldöntő ultiját egy jól irányzott megagyógyítással.

  • Jellemző karakterek: Mercy, Zenyatta
Forrás: Blizzard

Klasszikus támogatók

Gyógyítani nem tudnak, sebzésük és életük se lényeges, akkor mégis mire jók? A klasszikus support karakterek támogatása teljesen más, mint az eddig tárgyalt előnyök a játékban, speciális képességük annyira egyedülálló, hogy azt tényleg senki más nem tudja utánuk csinálni.

Akad olyan, aki egy pályán elhelyezett teleporttal az elhullott társak visszaérését rövidíti meg jelentősen egy teleporttal, és van, aki HP-növelő páncélokat rak a társakra. Pont annyit, amivel meg lehet nyerni egy-egy teamfightot.

Ezek a képességek persze csak a karakterek egyik előnyét mutatják, hiszen ott vannak még a pályára helyezett turretek is. Az automatikusan célzó és maguktól lövő szerkezetek saját HP-vel bírnak, mi csak letesszük őket és várjuk, hogy dolgozzanak. Márpedig ha védett, nehezen felfedhető de jó rálátást biztosító pozícióba építjük őket, jönni fognak azok a killek, amiket tőlük várhatunk. De ha nem is hoznak össze egy Play of the Game értékű mészárlást, arra bőven jók, hogy zavart keltsenek a támadó csapat szépen megkomponált felállásában.

  • Jellemző hősök: Symmetra, Torbjörn
Forrás: Blizzard

Ha szeretnéd az összes játékon belüli szerepet áttanulmányozni, az Offense hősök és Tankok jellemző feladatairól a linkekre kattintva olvashatsz.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva