Overwatch

Támadj úgy, mint a profik, találd meg a saját szereped


Agyatlanul nyomni a W-t nem az Overwatch-ban kell. Gyorstalpaló támadási kisokos az igényesség szerelmeseinek.

Hiába tűnhet könnyed hobbijátéknak az Overwatch, igazán jól csinálni piszok nehéz. Kezdve azzal, hogy a csapatban minden szerepre jut egy ember, és a játékosok tudják is, mit kíván meg tőlük ez a poszt.

A támadó karakterek – ahogy a nevük is sejteti – a rohamok sikerének kulcsfigurái. Ám ahány hős, annyi módon igyekeznek mindezt megvalósítani. A játékon belüli Offense karakterek három csoportra bonthatók: léteznek Flanker, DPS és Spammer stílusú hősök. Vegyük őket sorra!

Flanker hősök

Ahogy a nevük is mutatja, ők nem a frontvonal elején lövöldöznek, sokkal inkább az állóháborút megkerülve, hátulról próbálnak zavart kelteni. Szerepük ugyanis nem a Play of the Game összehozása (bár néha így is összejön azért), sokkal inkább az ellenfél figyelmének elterelése, egy-egy kritikus karakter váratlan kiszedése hátulról.

A meglepetésszerű támadások egyik kulcsa, hogy a karakter elég mobilis legyen a gyors felbukkanáshoz és a még gyorsabb eltűnéshez, ezzel ugyanis totálisan képes megzavarni az ellenfél elképzeléseit. Nem elég a frontvonalra koncentrálni, ha hátulról is bárhol, bármikor felbukkanhat egy enemy.

A teamfight során bátran mozoghat a többiekkel, majd mikor lehetősége nyílik, egy gyors spec képességgel vagy rövidítéssel máris a többiek hátába kerül. Sebzésügyileg persze ezek a karakterek is rendben vannak, hiszen ha ott az esély, pillanatok alatt ki kell szedni a célpontot!

  • Jellemző karakterek: Tracer, Sombra, Reaper, Genji
Forrás: Blizzard

DPS hősök

Szíve szerint mindenki ezt a szerepet játszaná, ugye? Hiszen náluk gyűlnek az arany medálok, róluk szólnak a látványos videók és egyszerűen menők, na. Ezt a gondolkodásmódot azonban most azonnal felejtse is el mindenki, hiszen a DPS pont ugyanolyan szerep, mint a többi, se több, se kevesebb. Mondjuk a többi Offense hősnél talán egyszerűbb játszani őket, ez is tény.

Kevésbé sérülékenyek, pontosak és kellő sebzéssel rendelkeznek ahhoz, hogy a legzavaróbb célpontot rájuk bízzuk. Egy fejünk felett repkedő Pharah vagy egy őt követő Mercy tökéletes alanya lehet a DPS hősöknek, hiszen náluk semmilyen spéci technikát nem igényel a célzás. Rátartasz, meghúzod a ravaszt és az a lövés oda is megy.

  • Jellemző karakterek: McCree, Soldier: 76, Widowmaker
Forrás: Blizzard

Spammer hősök

Ahogy nevük is mutatja, olyanok, mint a kéretlen üzenetek. Az innen érkező sebzés jön, ha kell, ha nem! Ráadásul még jó sok is. A DPS karakterekkel szemben ők sokkal kevésbé a tűpontos célzás hívei, sokkal inkább a nagyobb területekre szakosodtak.

Ha tehát egy pajzsot kell áttörni, vagy a chokepointon tömörűlő ellenfeleket egyszerre akarjuk sebezni, esetleg olyan helyre kell tüzet nyitni, amit a DPS-ek nem érnek el, spammer hőst válasszunk. A temérdek sebzés mellett, amit képesek kiosztani, a mozgás közbeni lövések nem éppen az erősségük, így nehéz jól játszani velük.

  • Jellemző karakterek: Pharah, Junkrat, Hanzo, Bastion
Forrás: Blizzard

Ha szeretnéd az összes játékon belüli szerepet áttanulmányozni, a Tankok és Supportok jellemző feladatairól a linkekre kattintva olvashatsz.

Borító: Blizzard

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva