Counter Strike

A nagycsapatok alig egy év után máris visszasírják a GSL formatot. A kicsik meg csak röhögnek


Az ESL One Köln 2016-os versenyén még a hagyományos csoportkört használták, talán nem véletlen.

Javában pörög az ESL One Köln, mely bár idén nem kapott Major státuszt, presztízse megkérdőjelezhetetlen. Ennek fényében aki csak számít (az Astralis-t kivéve) eljött és pályára is lépett, egyre gyakrabban hallani azonban elégedetlenkedő hangokat a formátumot illetően.

FalleN szerint a lassan egy éve használt svájci formátum a kisebb csapatoknak segít, ezzel nehéz is lenne vitatkozni. Ugyanis ebben a rendszerben végig Bo1-eket játszanak, ami ezen a szinten azt jelenti, hogy a kicsit a tenyerükbe röhögve bannolják ki 3 leggyengébb mapjukat, elég, ha a másik négyen jók tudnak lenni.

Egy Bo3-ban ugye már más a helyzet, egyetlen vétó után az ellenfél választ, és ilyenkor már nincs kegyelem. A GSL formátum nem véletlenül használja a vesztesek meccsén és a négy fős csoportok Decider mérkőzésén is a Bo3-at, FalleN szerint ezt kellene visszahozni.

Hasonló véleményt oszt NiKo is, a FaZe terminátora szerint annyira agyonhasználták már ezt a formátumot, mint egy fesztiválon a toi-toi WC-ket, ideje lenne valami szép tiszta dologra cserélni. Mondjuk vissza a már említett GSL-re.

Bármennyire is izgalmas meccseket hoznak egyébként a random Bo1-ek, igazat kell, hogy adjunk a srácoknak, a Virtus.pro 0:3-as mérlege valószínűleg nem jött volna össze ilyen könnyen, ha Bo3-akat kellett volna nyomniuk, de lehet, a NiP se jut ki ilyen könnyen veretlenül.

A kicsik és a friss lineupok imádják a Bo1-et, elég kevesebb pályát jól játszani, a világranglista élmezőnye pedig, akik pont mélyebb mappooljuk miatt tart ott, ahol, siránkozik. Szervező legyen a talpán, aki könnyű döntést hoz ebben a helyzetben.

Nyitókép: HLTV

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva