Overwatch

Jeff Kaplan elmondta, melyik hősökkel játszanak a legtöbben


De melyekkel nyernek a legtöbbet? Soha nem találnád ki...

Az Overwatch-csapat vezére, Jeff Kaplan nemrégiben terebélyes fórumposztban fejtette ki a véleményét az általános balanszról, betekintést engedve egy kicsit a Blizzard fejlesztői kulisszái mögé.

A legfontosabb: ő úgy látja, hogy az Overwatch jelenleg balanszos. Amit úgy kell érteni, hogy Kaplan szerint jelenleg nincs olyan hős, amelyik túl OP lenne: olyan akad ugyan, amelyikkel nem elégedett (például Roadhog vagy Mercy, a Resurrect szerinte eléggé játékélmény-romboló), egyértelmű nerf azonban jelenleg nincs kilátásban.

Olyannyira igaz ez, hogy – kizárólag a számok alapján – a két legkevésbé balanszos karakterről sosem találnátok ki, hogy melyek azok: Symmerta és Torbjörn. Igen, nekik a legmagasabb a winrate-jük, annak ellenére, hogy meglehetősen kevesen játszanak velük. Ez is jól mutatja, hogy a valóság néha más, mint amit a játékban észlelünk.

Forrás: Blizzard

Oké, de melyik hősökkel játszanak a legtöbben? Kaplan ezt is elárulta a belsős statisztikák alapján:

  • A népszerűbb játékmódban, vagyis a Quick Play-ben az alábbi hat hős kerül elő a legtöbbször: Genji, Soldier: 76, Hanzo, McCree, Mercy és Junkrat.
  • Competitive Play-ben ők hatan vannak elöl: Mercy, Soldier: 76, D.Va, Lucio, Ana, Genji, míg Reinhardt a hetedik, a harmadik legnépszerűbb tank pedig Roadhog.
  • A kompetitív játékosok felső egyharmadának körében Ana szerepel a népszerűségi lista élén.

Mindez persze csak érdekesség: Kaplan hozzászólásának lényege sokkal inkább az, hogy kizárólag akkor fognak hozzányúlni a karakterekhez, ha az valóban szükséges a balansz miatt. Csak azért, hogy változzon a meta semmiképp – mesterségesen nem fogják megváltoztatni a játékkörnyezetet, így akinek nem szimpi a mostani dive comp-őrület, az jobban teszi, ha új stratégia után néz.

Borító: Blizzard

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva