Overwatch

Hiába jöttek az eredmények, ez az Overwatch-csapat is megszűnt


Pedig még saját esport arénájuk is volt. RIP Movistar Riders (2017-2017).

Írhatnánk, hogy egy évvel a játék premierjét követően máris virágzik az Overwatch esport, ez a kijelentés azonban nem fedné teljesen a valóságot. Pláne nem mostanában, hiszen szinte nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk valamelyik csapat megszűnéséről – különösen Európában. Akár azt is mondhatjuk, hogy kihalóban az európai Overwatch esport – az igazsághoz legalábbis ez biztosan közelebb van.

Most éppen az a Movistar Riders húzta le a rolót, akik az elmúlt félév egyik legjobban teljesítő csapata voltak a régióban. Az Overwatch Contenders ugyan nem jött össze nekik, már a Top 8-ban búcsúztak (igaz, éppen a későbbi győztes ejtette ki őket). Az Overwatch TakeOver 2-n azonban például negyedikek lettek egy nagyon erős mezőnyben, áprilisban pedig megnyerték az Overwatch PIT Championship európai részét – ez volt fennállásuk legnagyobb sikere.

Eldőlt tehát, hogy a csapat nem hosszabbít a lineuppal, így a nemzetközi hatos kénytelen új szervezet után nézni:

  • (C) neptuNo (spanyol)
  • CWoosH (svéd)
  • Logix (belga)
  • Kolsti (francia)
  • Dante (holland)
  • destro (bolgár)

A Movistar Riders, mint szervezet szerencsére nem megy sehova: meglepő is lenne, hiszen nemrégiben saját miniarénát építettek. Az Overwatch-ból azonban most – legalábbis egy időre – biztosan kiszállnak, marad a League of Legends, a CS:GO, a Hearthstone, a FIFA, a Call of Duty és a Clash Royale.

Az európai csapatok fogyatkozása nem véletlen: sorra jönnek a negatív vélemények a Blizzard által tervezett Overwatch League kapcsán, amely inkább Amerikára és Ázsiára fókuszál egyelőre – legalábbis itt vannak inkább olyan befektetők, akik ki tudják pengetni az igen borsos “beugrót”. Jelenleg a régióban versenyző egyesületek közül eUnited és a Misfits maradtak talán a legnagyobb nevek – meg persze a franciákból álló, de inkább világszinten versengő Rogue.

Borító: Movistar Riders

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva