Counter Strike

237 napot várt a NiP az újabb győzelemre


A fiatalok csúcsra repítették GeT_RiGhT-ékat, a nindzsák a DreamHack Valencia bajnokai!

A Major előtt néhány nappal esze ágában sem volt élesben melegítenie a nagy csapatoknak a nyár legnagyobb CS:GO-versenyére. A DreamHack Valencia így óriási lehetőség volt azoknak, akik lemaradtak az egymillió dolláros tornáról, hiszen itt volt az esély egy kis sikerre és rivaldafényre.

A nyolccsapatos versenyre a svédek érkeztek a legjobb formában: a NiP és a Red Reserve jutottak el a fináléig. Előbbi hosszú idő után ismét megkapta az esélyt, hogy győztesen távozzon egy LAN-ról, utóbbi együttes pedig első komolyabb sikeréért ment. A NiP az utóbbi időben nagyon nem volt a topon. Persze egy játékoscsere után nem könnyű rögtön elkapni a fonalat, most azonban fellángolt a remény, hogy ismét visszatérhet a régi nagy csapat.

Maikelele vs. NiP a DreamHack döntőjében

Maikelele volt csapata ellen szállhatott harcba a Red Reserve kapitányaként. Harag persze nem volt, sőt, a meccs előtt gyönyörűen elbohóckodtak egy kézfogást GeT_RiGhT-tal.

Pár perccel később aztán minden komolyra fordult, a Red Reserve mapján, Mirage-on indult a csata. Jól is kezdtek Maikeleléék, egy 5:0-s start után végül 9:6-ra hozták a CT oldalt. A térfélcserét követően azonban ellenállhatatlanok voltak a nindzsák, 10:1-re bedarálták a Red Reserve-et.

A második mapen, Cache-en úgy tűnt, ismét a Red Reserve hozza el az első pontot, ekkor azonban jött a NiP ifjú titánja, REZ, aki egy laza 4K-val mégis lehozta csapatának a kört.

A Red Reserve ezt követően végképp összeomlott, az esély csírája sem bukkant fel: két kört tudtak csupán hozni a második pályán, így a NiP simán nyerte a döntőt!

Ninjas in Pyjamas 2:0 Red Reserve
Mirage (16:10), Cache (16:2)

A fiatalítás végre meghozta a régóta várt sikert a NiP-nek: közel 8 hónap után nyertek újra nagyobb tornát, köszönhető draken és REZ pazar teljesítményének. A számok magukért beszélnek, a döntőben is ők voltak a nindzsák húzóemberei.

Forrás: HLTV

A győzelemmel a NiP 50 ezer dollárt tehetett zsebre, de a Red Reserve sem lehet csalódott: a 20 ezer dolláros “vigaszdíj” a februárban alakult csapat eddigi legnagyobb nyereménye.

Borító: HLTV

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva