League of Legends

A Longzhu Gaming kvalifikálta magát az LCK nyári döntőjébe!


A Longzhu Gaming legyőzte a rivális Samsung Galaxyt, így első helyről várhatják a jövőheti rájátszást.

Érdekesen alakult az LCK utolsó játékhete. Az alapszakasz utolsó mérkőzése ugyanis tökéletesen megfelelt volna nyári döntőnek is, mivel a két csapat fej-fej mellett várta a találkozót, s ezen múlt első, vagy második helyen végeznek. Ebben a döntésben segített a KT Rolster veresége az SKT ellen, a döcögő világbajnok sikeresen megszorította a bajnokesélyes sztárcsapatot, így azok kiszálltak az alapszakasz első helyéért dúló versenyből.

Óriási lépés ez a Longzhu számára, nem elég, hogy az első helyről várják a rájátszást, a szervezet megalakulása óta ez az első olyan eset, hogy egyáltalán bejutott oda! Nem csoda hát, hogy nagy az izgalom Koreában, egy újabb nagy csapat van felemelkedőben.

A Longzhu – Samsung első játéka kiválóan indult a sárkányoknak. Az alsó ösvényt fókuszba helyezve, az éppen rálátást kiépítő Samsungot védtelenül találta a Longzhu és egy gyors 3-0-ás cserével tiszta előnyre tett szert. A Galaxy oldaláról ez az előny még fájóbb volt, mert ebből a 3 killből 2 a Longzhu lövészén landolt, ez pedig irreálisan nagy előnyt jelentett.

Ezzel a korai előnnyel a Samsung rálátást veszített a pályán és elvesztette a kezdeményezőkészségét is. A folyamatos reakciós játék végeredménye a Longzhu totális kontrollja lett, ami szépen lassan objektívekben mutatkozott meg. A vízválasztó éppen egy Baron volt, ami lehetővé tette a Longzhu számára, hogy türelmesen ostromolják a Samsung bázisát. Meg is tört idővel az SSG, s a Longzhu berántotta első győzelmét.

 

Járt utat a járatlanért el ne hagyj!” – gondolta a Longzhu és megpróbálta a fókuszt megint botra helyezni. Mivel ez már annyira feltűnő volt, hogy Lee Sin is előre látta, a Samsung fel tudott készülni és Crown személyében válaszoltak is a folyamatos ostromokra. Az SSG mid lanere kiválóan roamolt a két ösvény, mid és bot között, így az előző játékban kialakult előnyt nem tudta megszerezni a Longzhu.

Meglátszott a felkészülés a Samsung részéről, minden olyan korai hibát kijavítottak, amit az első játékban elkövettek, ám ez a későbbiekben visszaütött. Túl gyorsan szerették volna készpénzre váltani az előnyüket, így egy korai Baron kísérlettel gyakorlatilag el is dobtak mindent amiért küzdöttek. Majdnem az egész csapat belehalt a Longzhu rajtaütésébe, s ez pedig újabb területekbe került a térképen. Olyannyira, hogy ebből a rálátás előnyből tudott később Nashort szedni a Longzhu és végül learatni mindent.

Khan, a Longzhu sztár top lanere (Forrás: twitter.com)

Az LCK rendhagyó rendszerének köszönhetően a Longzhu ezzel a győzelemmel a rájátszás döntőjében tudhatja magát. Ugyan a sárkányokat nem látjuk játszani egészen augusztus 26-ig, a rájátszás már 11-én kezdetét veszi, amikor a világbajnok SKT, a meglepetés szereplő Afreeca Freecs-el találkozik.

 

Nyitókép: wwg.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva