League of Legends

Olyan Vayne buff jöhet, amitől elszáll a hajad!


A megosztó lövészből insta-ban lövész lehet.

Hónapok, sőt mondhatjuk, hogy évek óta pörög az internet Vayne és a kompetitív éra körül. Ugyanis a kettő csak nagyon ritkán találkozik. Az SKT T1 első világbajnoki győzelme során Piglet még játszotta a hőst, olyannyira, hogy külön skint is kapott rá, majd szépen lassan Vayne eltűnt a süllyesztőben, s a szóló rangsorolt meccseken kívül, csak egyszer-egyszer találkozhattak vele a profi ligák követői. S valljuk be, azok a találkozások is inkább troll-szerűek voltak, mint véresen komolyak. Majd idővel a szóló játékosok is elálltak mellőle, hiszen olyan lövészek kerültek metába, akik finoman szólva is a földbe döngölték a sötét erők ősi ellenségét.

Archlight Vayne banner (Forrás: surrenderat20.net)

Gondolt hát egyet a Riot és úgy döntött, olyan erővel ruházzák fel Vayne-t, ami ugyan nem fogja megdobni a játékarányát, mert folyamatosan bannolva lesz, de legalább már elmondhatják róla, hogy azért nincs játszva, mert OP és nem azért, mert röhejesen gyenge.

Vegyük sorjában a változásokat:

Kapásból a Q olyan lendületet kap, amivel Dominic Toretto sem tud versenyezni. Ugyan elveszítette a kritikus sebzését a képesség, ha mindez a jelenlegi PBE formájában marad, minden Q-val erősített lövés 2 darab W passzív stacket fog adni! Sírhatnak a tankok!

Maxolj Q-t, építsd ki a dupla Zeal kombót és nyerd meg a meccset a 20. percben!

Soulstealer Vayne akcióban (Forrás: surrenderat20.net)

A Silver Bolts (W) is kap egy kis tuningot, fellövik a sebzését az égbe!

  • Erősítették a bónusz Valós sebzés arányt, eddig 6/7.5/9/10.5/12% volt az adott szinteken, a PBE-n mindez most 6/8/10/12/14%.
  • Valamint a minimum sebzést piszkálták még, itt a 40/60/80/100/120-ból lett 50/65/80/95/110.

Tehát, ha megnézzük, ez alapvetően buff mind a játék elejére, mind pedig a végére. Az lehetett a terv, hogy életszerűbbé teszik a korai fázisra, ám véletlenül beleszaladt egy kis late-game buff is. Hát…van ilyen.

Dragonslayer Vayne chromák (Forrás: surrenderat20.net)

Aztán itt az ulti. A drága ulti. Minden eddigi effektje mellé kapott egy újat! Ha a Vayne-t irányító játékos rátehénkedik az R gombra és úgy dönt rommá lövi karakterével az opponens sereget, minden elpusztított ellenséges hős után, az elesett maximum életerejének 20%-ával megegyező gyógyítást kap. Tehát még egyszer, csak röviden:

Ha Vayne megöl valakit mialatt az ultija aktív, a halott karakter max életének 20%-át visszatölti magára.

Vayne R (Forrás: surrenderat20.net)

Ha sikerült mindezt megemésztenünk, vegyünk egy nagy levegőt és gondoljuk végig, hogy mennyire sorolhatjuk majd a balgaság kategóriájába, ha ezek után a drága lövész leány átcsúszik a draft tiltás fázisán!

Köszönjük Riot a 10 banos rendszert, de azt hiszem ideje lobbiznunk a 15-20 banosért!

Nyitókép: gameinfo.eune.leagueoflegends.com

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva