League of Legends

A játék legjobb hőse új formában folytatja!


Felkerült a PBE-re egy Janna nerf, ami igazából nem is nerf, csak annak van hazudva.

Ha azt mondanánk, hogy jelen pillanatban Janna a League of Legends legjobb hőse, akkor mit szólnál? Mert, hogy a statisztikák alapján ez az igazság.

Vegyük alapul a League vezető szerverét, Koreát. Az ázsiai országban jelenleg 55.72%-os Janna győzelmi aránya! Ez irreálisan magasnak minősül, mert mindezek mellé a legválasztottabb támogató hős is a maga 26.88%-ával. A játékainak több, mint a felét megnyeri és a meccsek közel harmadában szerepel is? Na ez az, ami idővel szemet üt a Riotnak.

Janna választási aránya kékkel és a győzelmi arány szürkével (Forrás: op.gg)

Deficio, az európai LCS egyik kommentátora és elemzője mondta a hősről, hogy annyira erős most, gyakorlatilag az E darálásával fel lehet mászni Diamond 5-be. A helyzet pedig tényleg ennyire irreális.

A legdivatosabb Janna build gyakorlatilag az Iron Solari aktívja és a karakter E-je köré épül.

Maxolj E-t, majd jöhet a W és a Q (Forrás: op.gg)

A támogatók királynőjének egyetlen feladata van, minél gyorsabban kiépíteni az Ardent Censer tárgyat. Agyatlan nagy pluszt ad a csapatának ezzel a tárggyal és egy maxolt E-vel. Nem elég, hogy pajzsot oszt 10 másodpercenként 5 másodperc erejéig – tehát technikailag 5 másodpercenként lehet pajzsunk, ha nem pazaroljuk el az előzőt – mindez masszív sebzéssel is ellát minket!

Az Ardent Censer (Forrás: leagueoflegends.wikia.com)

Ha még nem lenne elég, azzal, hogy pajzsot kapunk a nyakunkba aktiváljuk az Ardent Censer képességét és szanaszét buffoljuk a lövészünk lövési sebességét, sőt valaki a Riotnál úgy gondolta nem elég ez így, szóval a Censer még töltési időt is csökkent és felerősíti a gyógyító hatásaink, valamint a pajzsaink erejét is.

Janna legdivatosabb buildje (Forrás: op.gg)

Talán a legviccesebb ebben az egészben az, hogy külön Keystone mesterségünk is van, ami úgy tűnhet, hogy erre a helyzetre lett kitalálva! A Janna mainek biztosan extázisban vannak az elmúlt hónapokban, hiszen nem elég, hogy hősük már képességeiből adódóan is mocsok erős, de a tárgyak és mesterségek metája is nekik kedvez. Itt van például a Windspeaker’s Blessing. Ez a mesterség egy második Ardent passzív. Ugyan úgy 10%-al erősíti a pajzsokat és gyógyításokat, valamint még mindezt megtoldja egy “kis” pajzzsal és varázsellenállással.

Janna legtöbbet használt mesterségoldala(Forrás: op.gg)

Mivel a fókuszban tényleg az áll, hogy minél gyorsabban kiépítsük az Ardent Censert és a létfontosságú támogató tárgyaink, így a legsűrűbben használt rúnák is érdekesen néznek ki.

  • 9 darab piros páncél
  • 9 darab kék AP
  • 3 darab lila arany/másodperc
  • 9 darab sárga arany/másodperc
Janna rúnái (Forrás: op.gg)

Mit ad mindez összesen? Nézzük csak!

  • Egy képességből képes Janna MINDEN ellen bevédeni egy hőst – pajzs,varázsellenállás, s minderre rámegy a képesség pajzsa is szanaszét erősített statokkal
  • Egy képességből ad sebzést és lövési sebességet, tehát az összecsapások pro-aktív részéből is bőven kiveszi a részét
  • Ha bajban vagyunk robban az ulti, minden ellenséges játékos repül össze-vissza, mialatt a csapunk tagjai erős gyógyítást kapnak
  • Jannával harcot kezdeményezni? SIMÁN! Ha véletlenül megtaláljuk a többi gombot is az E-n kívül, akkor lassíthatunk, sőt az égbe repíthetünk gyakorlatilag bárkit, ha szeretnénk

Mi az amit nem tud Janna? Na erre még mi sem tudunk választ adni. A konklúzió konklúziója pedig az, hogy ha valami ennyire irreálisan erős és sokoldalú, akkor azt nem szabad sokáig engedni.

Kicsit megkésve ugyan, de a napokban be is jelentették a változtatásokat!

Igen, változtatásokat írtunk és nem nerfet. Janna PBE formája ugyanis nagyon érdekesre sikerült. Nem tudjuk határozottan kijelenteni, hogy a feledésbe gyengítették, de egy biztos: máshogyan kell majd játszani.

Itt van például a Q képesség. A tornádó kétségtelenül egy nerf folyamaton ment keresztül, minden szinten 3 másodperccel megnövelték a töltési idejét, így ritkábban fogjuk tudni dobálni az ellent az ösvényben.

Janna új Q (Forrás: surrenderat20.net)

Aztán itt az új W. Ez az a képesség, ami határozottan sokat változott és ami miatt nem tudjuk kijelenteni biztosan a nerf státuszt. A W elvesztette az árát, mostantól nem kerül manába a használata, cserébe manát fog adni használójának, sőt csökkenti a képességei töltési idejét 2 másodperccel! Egyes szinten a képesség 40 manát fog adni, majd ha kimaxoljuk ez 80-ra fog ugrani. A játék vége-felé nem fog annyit sebezni, mint eddig, de valljuk be ez egy támogató esetében annyira nem nagy érvágás…

Janna új W (Forrás: surrenderat20.net)

A mindenség közepe, az E is kapott egy nerfet, de ha jól megnézzük, ez ellensúlyozható a W átalakításával. Megnőtt a képesség ára 20 manával, valamint dobtak a töltési idején egy laza 3 másodpercet. Tehát, ha okosan kombináljuk a képességeink, akkor +20 manáért és csak egy másodperccel lassabban használhatjuk az E-t. Talán csak egy kis tempót fog veszíteni, de ezzel a módosítással nem fogják eltörölni az Ardent Janna supportok dominanciáját.

Janna új E (Forrás: surrenderat20.net)

Összességében kijelenthetjük, hogy Janna bugyuta erejét nehéz lesz ezzel a nerffel visszafogni. Legalábbis egy ilyen minőségű W képességgel biztosan nem. Ha nem is Diamond 5-be, de Plat 1-be simán feltolja ez is majd a lelkes vállalkozókat. The League of Janna continues…!

Ti mit gondoltok erről az átalakításról? Nerf vagy sem?

Nyitókép: gameinfo.na.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva