League of Legends

Itt van az URF, itt van újra!

Cloud - Igrici Áron - 7 éve Címkék: ARURF, URF,

A League of Legends közösség kedvenc játékmódja végre visszatért!

Igen, a hozzáértők jogosan reklamálnak, hiszen nem pontosan az URF, hanem annak egy elkorcsosított változata, az ARURF tért vissza. A különbség a kettő között, hogy az URF játékmódnál mi döntjük el, melyik hőssel szeretnénk leigázni ellenfeleink, az ARURF módozatban viszont a gép sorsol nekünk egyet a meglévő karaktereink közül.

A LoL istene, URF a lamantin (Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Amióta a Riot bevezette a folyamatosan forgó plusz játékmódok rendszerét, szinte csak az URFért könyörögnek a játékosok. A dolog hírértéke pedig pontosan itt jön el, talán ez a legritkábban bekerülő játékmód, annak ellenére, hogy ez is a legjátszottabb. Évente, ha kétszer megjelenik, már sokat mondtunk. De most megjött, ideje hát tolni ezerrel, amíg újra le nem cserélik az Ascension-re…

Hogy miért szereti a community ennyire? Ezt figyeld!

Az URF-nak, hosszabb nevén az Ultra Rapid Fire játékmódnak a sajátossága, hogy a feje tetejére állítja a játékot. Eredetileg egy áprilisi tréfaként indult még 2014-ben, s akkora sláger lett, hogy azóta is ezen pörög mindenki. A játékmód lényege, hogy szinte nincsenek határok! Nem fogy a mana és az energia, alig vannak töltési idők, bőven több pénzt kapunk a megszokottnál, sőt még a karaktereink szint korlátja is ledől, tovább tudunk fejlődni 18-as szint fölé! A bónusz mozgási és harci sebességről nem is beszélve.

Tipikus URF játékos

Aki arra vállalkozik, hogy bele veti magát az élvezetekbe, biztosan nem fog csalódni! Ugyan szépséghibája lehet az ARURF véletlenszerűsége, viszont még egy nem kedvelt, vagy csak keveset játszott hőssel is lehet érdekes meneteket tolni.

Személyes kalandom például egy Shaco pickel kezdődött, s ehhez így folytatólagosan csak annyit fűznék hozzá, hogy arra sem emlékeztem egyáltalán megvan-e. Enyhén szólva is fogalmatlanul álltam a dologhoz, viszont a végeredmény abszolút kárpótolt!

Nincsen rossz hős URF-ra, csak olyan, ami talán erősebb egy kicsit a kelleténél a határtalan körülmények miatt. Mint például ez a Maokai a mellékelt videóban. Balanszra ne számítsunk!

Egy biztos, az URF nagyon jó szórakozást nyújt mindenkinek. Kiváló, ha van egy laza fél órád és nem szeretnél semmi komolyabbat, de egyébként két rangsorolt meccs között is képes lenyugtatni a kedélyeket és segít felkészülni mentálisan a következő fontos meccsre. Arról nem is beszélve, hogy a folyamatos akció és a kontroll nélkül repkedő skillshotok kerülgetése fejleszti a játékmechanikát!

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva