Counter Strike

Manapság bárkit ki lehet tenni, de a jó irányítók féltve őrzött kincsek! Már akinél…


Számos példát láttunk rá, mennyit ér manapság egy jó irányító. De vannak csapatok, akik se mások, se a saját hibájukból nem tanulnak.

Ha megnézzük 2017 két Major győztes csapatát, mindkét esetben egy új irányító bevonzása volt az utolsó csepp a sikerhez. Gla1ve és Zeus is csodát műveltek csapataikkal, nem csoda, hogy az egész CS:GO világ IGL lázban ég.

Zeus visszatérése a Na’Vi-ba aztán ismét bebizonyította, a CS:GO szerepek közül manapság az irányítók a legértékesebbek. Hiába a csapaton belüli rengeteg skill, még a legjobb riflereket, AWP-seket is ide-oda forgatják.

Ki gondolta volna, hogy pont Magisket rakja ki a North, vagy hogy GuardiaN-t elengedik valaha is? Vagy gondoljunk csak STYKO csapat váltására, aki az egyik legdurvább fiatal tehetség, mégis el lehetett vinni a HR-ből.

A jó irányítók azonban kvázi mozdíthatatlanok. Nézzünk most 3 bebetonozott irányítót, aki ugyan a csapat leggyengébbje fragben, mégse tették ki, mert tudják mennyire fontos láncszem:

  • Karrigan messze gyengébb, mint allu, de meg se fordult senki fejében, hogy őt cseréljék le a gyenge Major után.
  • MSL hiába nem lő el embert egy-egy meccsen, irányítása nélkül szétesne a csapat, ezért inkább Magisk-től köszöntek el.
  • ANGE1 közel állt ahhoz, hogy eligazoljon a HR-ből, de a csapat alaposan felnyomta az árát, több százezer dollárt pedig senki nem fizetett érte. STYKO-t viszont elengedték, ő nem kellett annyira, hogy kivásárolhatatlanná tegyék házon belül.

De ugyanígy nem fogják elengedni gob b-t, pronaxot vagy Happy-t, még ha gyengébb is társainál.

Van persze ellenpélda is, jöjjön most 3 irányító, akit elengedtek a csapatától, és könnyen megbánhatják nagyon hamar.

  • Zeus történetét ismerjük, az év legnagyobb kérdése lesz, hogy a Major győztes Gambit hogy lesz képes pótolni egy ilyen kaliberű vezért.
  • Denis maratoni ideig szolgálta a mousesports-ot, most azonban mégis elengedték. A kérdés csak az, ki veszi át a helyét a csapatban az irányítói székben?
  • Hazed távozása az OpTic-tól szintén meglepő, stanislaw lelépése óta ő a harmadik IGL akit kineveznek, majd elküldenek a csapattól.

A nyári igazolási időszak előtt tehát érdemes felvésni egy papírra, hol állnak most azok a csapatok, akik elengedték irányítójukat, és hol állnak majd fél év múlva.

A Gambit 3., az OpTic 14. és a mousesports 17. a rangsorban, de könnyen megeshet, hogy lesz ez még így se!

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva