Counter Strike

5+1 Profi, akik korábban cheateltek


Több olyan játékos van, aki profi mivolta ellenére csaláshoz folyamodott. Most a leghíresebbeket mutatjuk be nektek közülük.

Ebben a cikkben nem a flashy videókra fektetjük a hangsúlyt, hanem azokra a játékosokra, akikről korábban kiderült, hogy valóban csaltak. A csalást mindenki másképp bünteti, a FaceIT és az ESL 2 év bannal jutalmazza a csalókat, utána viszont simán játszhatnak, miután elévült a tiltás. Ha a Valve VAC rendszere kap el, akkor már nincs kegyelem, a kitiltás a Valve által szervezett Major-ökről is végleges. Az ESEA viszont csak 1 évet ad alapvetően, de van akit 100 évre bannolt.

A meccset bundázókat is hasonló szigorral kezeli a Valve, ellenben az ESL-el, akik 5 évvel jutalmazzák a meccs fixálóit. Hogy ez mennyire jogos, azt mindenki eldöntheti magában, de a játékosok tudják, hogy az iBUYPOWER ügy óta nem ajánlatos gyanúba kerülni, ha csak nem akarnak a saját karrierjük útjába állni.

emilio

emilio | Forrás: HLTV

Ő volt az első, akit a profik közül bannoltak éles meccsben. Hatalmas port kavart, hiszen épp az akkori HellRaisers ellen játszottak és a casterek is alig hittek a szemüknek, de megjelent meccs közben az üzenet, hogy a VAC kitiltotta a játékost. Akkor azt nyilatkozta, hogy a Valve bizonyíthatja, hogy nem csalt, azóta sem történt meg, hiszen csalt. Szegény elég amatőr cheatet használhatott, ha még a VAC is megfogta, így örökké kitiltották természetesen.

Sf

Sf | Forrás: HLTV
Sf | Forrás: HLTV

A szebb napokat is megért Epsilon francia játékosára is lecsapott a VAC, méghozzá 2014 novemberében. Ekkor buktatták le azt a csalást, ami a Steam Workshopban volt megtalálható, így LAN-on is könnyedén hozzá lehetett férni, mindenféle trükközés nélkül. Sf volt az egyik nagyobb hal, akit így lebuktattak. Vele együtt bukott KQLY és smn is.

KQLY

KQLY | Forrás: HLTV

A leghíresebb bannolt játékos egyértelműen KQLY. 2014-ben az egyik legjobb csapatban – a Titanban – játszhatott, ám egyszer csak megjelent a Steam accountján egy VAC ban. Először tagadta, hogy éles meccsen is használta volna, azzal mentegetőzött, hogy pubon kipróbálta egyszer, de soha többet nem használta újra. Aztán megtalálták az accountján, hogy ugyan úgy csalt, mint korábban smn. A Steam Cloudot és a Workshopot kihasználva, LAN-on is könnyűszerrel bekapcsolhatott egy kis aim-ot. Most pedig újra visszatért a Vexed Gamingbe, ahonnan egyből ki is lépett 2 játékos, mert nem akarnak egy csalóval együtt játszani, nem is értem miért…

ScreaM reakciója pedig azóta is az egyik legnagyobb jelenet, egyszerűen zseniális. A “Seriously? Noo!” -t szerintem minden játékos ismeri.

 

 

s1mple

s1mple | Forrás: HLTV

Sokan nem tudják róla, de ESL bant kapott 2014-ben, ami 2016 elején járt le. A ban csalásért járt és a legendákkal ellentétben nem 1.6-ban, hanem bizony CS:GO-ban történt az eset. Állítása szerint nem csalt, csak egy OpenGL cheatet töltött le, amit amúgy nem indított el, hanem csak a gépén volt és megtalált az ESL Anti-cheatje, a Wire. Jó kis mese, az biztos, hogy emiatt nem mehetett a G2-be, ugyanis a csapat nem szeretett volna lemaradni az ESL által rendezett Major-ökről, na meg sokan nem szívesen játszanak együtt hasonló előéletű játékossal. Az ügy egyébként nem kapott túl nagy nyilvánosságot.

Ebben a videóban mesél s1mple a történtekről:

m0E

m0E

Bizony m0E-t is elkapta az ESEA csalásért. 2014-ben kapta az 1 év bant, ami azóta elévült, így újra játszhat ESEA-n is. Jelenleg már nem túl aktív játékos, ő az Echo Fox menedzsere, amiben jelenleg csupán fREAKAZOiD játszik, mindenki más már lelépett. Illetve a Finalmouse egerek is az ő nevéhez köthetőek. Rengeteget ordibál streamjei alatt és imádja a veszekedéseket, nemrég PhantomL0rddal vesztek össze. Megosztó személyiség, az biztos.

+1 mat1

Mindenki emlékszik a magyar szégyenre, még 1 év sem telt el azóta, hogy Zilay Lászlót kidobta az ESL meccs közben, 2018-ban majd próbálkozhat újból, ha lesz olyan egyáltalán, aki még szeretne vele játszani. Szegény gabessont eléggé kiégette, nem akarta elhinni, hogy tényleg ilyen reakcióidővel dolgozik mat1, ezért videót készített az esetről, amiből kiderült, hogy mat1 csal vagy a leggyorsabb emberi lény. Mat1 volt az, aki miatt nem jutottak tovább a WESG kvalifikációján a REVOLT-tal, mert elment időközben bekapcsolni a cheatet, így lehozta a meccset és a Pixel jutott tovább.

Majd később derült ki, hogy tényleg csalt mat1, amikor éles meccsen dobták ki az ESL adminok.

A teljes listát itt találjátok

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva