Counter Strike

Valve pls, ez így nem fair! Európában drágábbak a CS:GO kulcsok, mint az USA-ban


Valami félrement a legújabb árazás során, augusztus elejétől többet fizetnek egy kulcsért az EU játékosok.

A ládák árai sosem voltak és nem is lesznek az egekben, sorra dobálja őket a játék, az első pár napot leszámítva centekért juthatunk hozzájuk.

A kulcsokkal viszont már más a helyzet, a ládák pedig ezek nélkül ugye semmit sem érnek.

A kulcsokat csak pénzért szerezhetjük be, nincs olyan drop a játékban, ami kulcsot adna. Szóval marad a vásárlás, a Valve által meghatározott áron. Európában jelenleg 2.25 Euro, az USA-ban 2.5 dollár, méghozzá azért, hogy a két ár egyenlő legyen.

Forrás: Steamdb

Ahogy a Steam szövege fogalmaz, átváltás után pontosan 2,5 dollárnak kell kijönnie! De ahogy az árfolyamok változnak, úgy a kettő közül valamelyik fél elkezd rosszabbul járni.

Jelenleg mi európaiak vagyunk a helyzet rosszabbik felén.

A két árfolyam közti középárfolyam jelenleg 1.1723-as váltást mutat, amit ha összeszorzunk a 2.25-ös Euro árával, 2.64 dollárt kapunk 2.5 helyett. Az a 0.14 dollár persze elsőre nem tűnik soknak, de ha valaki éppen 100 kulcsot akar venni, akkor 14 dollárt dob ki feleslegesen, 6 kulcs árával húzzák le. A probléma valós, de megoldást nehéz lenne találni rá, hiszen a Valve-nak ehhez folyamatosan variálnia kellene az árakat.

Ezek után nem is csoda, ha a Piacon még a 2.5 dollár fölötti kulcsok is jól fogynak, hiszen még mindig olcsóbb, mint Euróban, ami fixen minimum 2.25. Jól gondoljátok meg tehát, ha kulcsot vesztek, hol teszitek. A hivatalos árat választjátok, vagy szétnéztek más, biztonságos helyen is, például tesztek egy próbát a Piacon.

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva