Counter Strike

Óvatosan a gambling oldalakkal! Site-okat kapcsolt le a Valve


Valve egy jó ideje már, hogy hadat üzent a külső oldalaknak, akik skinekkel kereskedtek.

Egyszerű az ok, amiért “harcol” a Valve ezek az oldalak ellen, mégpedig a pénz. Ugyanis a külső oldalakon való kereskedelemből semmilyen haszna nem származik a Valve-nak.

A Skinsjar és a IGXE botjait bannolta ezúttal a Valve. Ha azt gondolnánk, hogy ezek csak kis halak, nem tévedünk túl nagyot, hiszen hol van e két oldal a bitskins vagy az opskinshez képest. Ugyanakkor a Valve által elkapott botoknál lévő itemek értéke több, mint 5 millió dollár, ami a jelenleg gyengélkedő dollár ellenére is közel 1,3 milliárd forintnak felel meg.

5 000 000 dollárnyi skin ment a levesbe több száz Trade BOT letiltásával – gamer.hu

Két skin cserélő oldal BOT-jait is befagyasztották, horribilis raktárak ragadtak bent a semmiben. Természetesen McSkillet-nek köszönhetjük az ügy felgöngyölítését, aki pár percben be is mutatja nekünk, mikből áll össze az az 5 millió dollár! Az egyik oldal a Skinsjar, a másik pedig az IGXE CS:GO részlege.

A Skinsjar esetén 90 bannolt botról beszélünk és már több, mint egy hónapja nem működik az oldal. Hiába próbálták az új botokat beüzemelni, valami mégsem megy úgy, ahogy kellene. Akiknek viszont bent ragadt valamilyen skinjük, azok biztosan nem boldogak, miért is? Gondoljunk bele, melyik az a befektető, aki közel 1,3 milliárdnyi veszteség után hajlandó kártalanítani a felhasználóit?

A bankok hasonló helyzetben össze szoktak fogni és közös erővel kisegítik azt a bankot, ahol pánik alakult ki, hogy ne rengjen meg a bizalom a többi bankkal szemben. Ilyenről a skin biznisz esetén nem beszélhetünk. Egy érdekesség, az SK Gaming támogatói között is ott szerepel a Skinsjar neve, tehát még szponzorálni is volt miből az oldalnak.

Na de menjünk tovább, hiszen van még egy IGXE is, akiknek 1000 IP-jüket lőtték le, ami valószínűleg 1000 tradebotot takar, szóval itt sem kevés pénzről lehet szó.

A tanulság, hogy óvatosan ezekkel az oldalakkal, ugyanis egyáltalán nem biztonságosak! Az OPSkinsről terjengtek olyan pletykák, hogy a Valve-al megállapodást kötöttek és fizetnek nekik havonta a forgalom után. Hogy ez mennyire valós, azt nem tudni, ugyanis hivatalosan sosem mondta ki egyik fél sem.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva