Hearthstone

Ideje kezdeni valamit a Druiddal? A Blizzard reagált!

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: blizzard,

Egyre kellemetlenebb méreteket ölt a class népszerűsége, ám a Blizzard egyelőre kivár.

Alig több mint egy hét telt még csak el a Knights of the Frozen Throne megjelenése óta, egyvalami azonban biztosnak tűnik: a Druid kirobbanthatatlan lesz a top class-ok közül, Malfurion népszerűsége pedig már most is az egekben van.

Olyannyira igaz ez, hogy a közösségen belül már el is kezdett terjedni a rémhír, miszerint Undertaker Hunter-szintű dominanciára számíthatunk, miután a Druid népszerűsége átlépte a 29%-ot a Vicious Syndicate élő adatai szerint.

Forrás: Hearthpwn

Nem igaz – most még…

A Redditen gyakran megnyilvánuló Hearthstone dizájner, Dean Ayala most is igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba, és elmondta:

  1. Még nagyon messze vagyunk a Face Hunter korszaktól.
  2. Nem tűntek sehova, folyamatosan figyelik és elemzik a statisztikákat.
  3. Folyamatosan megy a kommunikáció, hogy adott esetben mi az, amin változtatni kell.

A fenti 29% elsőre durvának tűnik, ám ez egy teljes class-ra vonatkozik, méghozzá egy 24 órás intervallumot figyelve. Az Undertaker Hunter akkor egyetlen decktípusként lépte át a 25 százalékos népszerűséget, méghozzá heteken keresztül – a Jade Druid most még “csak” 16%-nál jár, ez is napi adat, úgyhogy igen korai lenne párhuzamot vonni.

Vagyis ha azt olvasod valahol, hogy durvább a helyzet, mint a Face Hunteres időkben, akkor ne hidd el. Még nem tartunk ott.

Mi változhat?

Ayala elmondta, hogy nem szeretik, ha egy class-nak túl sok “auto include” lapja van, vagyis amiket automatikusan használ szinte mindegyik deck. Anno ezért nerfelték a Keeper of the Grove-ot és az Ancient of Lore-t, és most is vizsgálják a helyzetet: az Innervate, a Swipe és kisebb mértékben a Wild Growth az, ami ilyen tekintetben kicsit aggasztó lehet.

Az Ultimate Infestation szerinte nem akkora gond, mint amilyennek a többség beállítja, a belső statisztikáik szerint nem járul hozzá komolyabb mértékben a winrate-hez. Ettől függetlenül a brutál laphúzás olyasvalami, ami nem igazán illeszkedik a Druid class-hoz, úgyhogy emiatt, illetve a közösség óriási ellenszenve miatt is vizsgálják, mit lehetne csinálni. A Spreading Plague már szerinte is aggasztóbb, hiszen ez elviekben egy anti-aggro lap akart lenni, ám egyrészt talán túlságosan erősen látja el ezt a feladatot, másrészt más matchupokban is bőven jó.

Forrás: Hearthpwn

Egy dolgon múlik a Druid nerf

A hosszú kommentből elég jól kirajzolódik, hogy egyetlen dolgon múlik a Druid nerfje: hogy megtöri-e a class a természetes meta-körforgást. Ha ugyanis a meta nem képes kitermelni egy olyan decket, ami erős countere a Druidnak, ugyanakkor pedig önmagában is életképes, akkor borul minden, és a Blizzardnak lépnie kell. Ehhez azonban még időre és adatokra van szükség – a Blizzard nem fog elhamarkodott döntést hozni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva