League of Legends

Garantáltan Diamond! – Így mássz ranglétrát Pantheonnal


Még mindig kiválóan működik a Lethality. Olyannyira, hogy a koreai high-elot továbbra is meghatározza.

Megnéztük, hogy a 7.16-os frissítés vége felé melyik hős a legdominánsabb, s az az igazság, hogy meg kellett lepődjünk. Topon, dzsungelben és miden is egyaránt megjelenik Pantheon, aki választási arányait tekintve kiváló győzelmi arányt tud felmutatni. Mindhárom pozícióban 50% környékén van a győzelmi aránya, természetesen topon a legnagyobb, ott közel 54%, ezzel jelenleg uralva a térkép felsőbb területeit!

https://www.youtube.com/watch?v=NBG99c8Qj5s

De miért pont Pantheon?

Valljuk be, a spártai harcosokra hajazó hős egyáltalán nem bonyolult. Nem kell tudni komoly autoattack animációt megszakító kombókat, ráadásul a passzívja konkrétan agyatlan előnyt tud neki adni egy esetleges 1v1 helyzetben. Arról nem is beszélve, hogy a szanaszét buffolt halálosságot adó tárgyakkal tökéletesen elvan, így még a tárgyai halmozásához sem kell kreatívnak lennünk.

Pék Pantheon hőskinézet (Forrás: lolskinshop.com)

A legtöbb Pantheon játékos Flash és Ignite kombinációval csapja a szóló ösvényeken, ha dzsungelbe akarjuk magunkkal vinni akkor értelemszerűen elengedhetetlen a Smite. Működhet a Teleport is, de az ulitja miatt pazarlásnak tűnhet az agresszív Summoner elhagyása, valamint sokkal nagyobb nyomást helyezünk egy Ignite-al az ösvényellenfelünkre.

Képességeinek maxolásában sem kell semmi hajmeresztőre gondolni, először kezdjük a legfőbb képesség, a Q kitolásával, majd az E és legvégül a W. A bénítást és passzívot felrántó W-n nincs mit maxolgatni a játék elején, úgyis csak az effektek miatt használjuk, passzívot meg már egyes szinten is kapunk belőle, így nem szükséges ráfeküdni.

A sorrend (Forrás: op.gg)

A cipő természetesen szituációs választás. Ha sok az AD, akkor Tabi, ha sok a CC vagy a varázssebzés, akkor pedig Mercury’s Treads. Lehet próbálkozni töltési időt csökkentő cipővel is, bár az annyira nem ajánlott, hiszen az előző kettő valamilyen szinten védelemmel lát el, arra pedig még előnyben is szükség lehet.

Két build is 65% győzelmi arány körül forog Pantheon esetében, amelyik statisztikailag a legtöbbet nyeri az egy fokkal defenzívebb, mint a másik, a Youmuu és a Black Cleaver mellé itt Guardian Angelt vesznek a játékosok. A másik, ami sokkal agresszívabb, így 1%-al gyengébb arányt tud felmutatni, az a Youmuu – Cleaver kombináció mellett egy Duskblade-et vonultat fel.

Felül a defenzív, alul az agresszív variáns (Forrás: op.gg)

Ami ebből látszik, hogy a Youmuu – Cleaver elengedhetetlen, utána viszont el kell tudjuk dönteni, hogy miből akarunk főzüni. Ha van erősebb ösvénye az ellenfél csapatnak, akkor ajánlatos a defenzívebb vonalat választani, ad egy kis páncélt, valamint az esetek túlnyomó többségében úgyis a harcok kellős közepén fogunk kikötni, így nem baj, ha van egy második életünk. A totális snowball build viszont kiválóan kihasználja mind az előnyünket, mind pedig a Duskblade effektjét, egy jól elhelyezett ultival szinte biztos, hogy killt, vagy killeket fogunk szerezni.

A mesterségek közül a legjobban a Thunderlord’s Decree-t használja ki a Targon hegységből származó harcos. Ha építjük a mesterségoldalt, a legjobb, ha az 1v1 helyzetekre fókuszálunk, úgyis ezeket a helyzeteket fogjuk keresni, hiszen ebben vagyunk a legjobbak Pantheonnal.

Mesterségek (Forrás: op.gg)

Ugyan ez a pszichológia a rúnák összedobálása mögött is. Az ösvényfázisban leginkább a Q képességünk sebzésére leszünk utalva, valamint az lesz az, ami előkészíti majd a killeket nekünk. A cél tehát, hogy minél többet sebezzen, valamint sokszor tudjuk használni. Erre a legalkalmasabb egy egészen nyakatekert rúnaoldal, ami nem tartalmaz mást, csak AD-t és mana regenerációt. Ugyan ezzel elesünk bizonyos mértékű ellenállástól, viszont mindez visszajön a másik oldalon, hiszen a védekezésünk az agresszivitás lesz. Nem engedhetjük meg az ellenfelünknek, hogy közel kerüljön hozzánk, erre lesz a Q és az E képesség, ha túl erőszakos az ösvényben akkor pedig megbüntethetjük a W használatával. Így tehát nem lesz szükség varázsellenállásra, életerőre, vagy páncélra a rúnákból. Mehet helyette a tiszta sebzés!

Rúnák (Forrás: op.gg)

Összességében tehát Pantheon egy igazi LP farm, tekintve, hogy a legtöbb szituációból jól jön ki, szinte biztos, hogy nyeri az ösvényt, ha nem csinálunk valami totális őrültséget vele, valamint egészen ritkán bannolják. Nincs túlságosan szem előtt, közben pedig mégis, az ilyen hősök azok, akik képesek divíziókat rántani a játékosokon.

Természetesen ez csak egy fajta szemlélet, mindenkinek lehetnek személyes preferenciái, éppen ettől jó ez a játék.

Nyitókép: boosteria.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva