Counter Strike

Pronax már saját tulajdonú csapatába, a GODSENT-be se fér be, ez már a vég


A svéd irányító olyan sikereket ért el, aminek mások soha a közelébe sem kerülnek majd, emlékezzünk meg erről a mesteri élet útról.

Pronax öröksége ugyanis tényleg egy igazi remekmű! Mikor a fnatic ötösével a csúcson voltak, a klasszikus irányítók mind tőle akarták ellesni a szerepkör legfontosabb fortélyait.

De pronax egyszerűen zseniális volt, nem érzésből, hanem tudatos szakértelemmel hívta a köröket. Még ha skillben a közelében sem volt a társaknak, ő tartotta össze az együttest és az egyik legfontosabb szereplője volt a sikernek.

  • Az egész 2008-ban kezdődött, első komolyabb együttesen pedig két év múlva a H2k Gaming volt, olyan nevek oldalán mint Xizt és BARBARR.
  • 2010-ben nagyon ment a csapatnak, egy DreamHack ezüstérem és egy dallas-i elődöntő mellett jó sok pénz is leesett a srácoknak.
  • A következő nagy lépéshez újabb két évnyi megfeszített munka kellett, 2012-ben a svéd válogatott tagjaként megnyerték a ClanBase NationCup versenyét, ami akkoriban kb egy világbajnokságnak felelt meg.
  • A fnatic csapatához egy évre rá, 2013 végén csatlakozott, ekkor állt össze a JW, flusha, Schneider, Devilwalk, pronax ötös akik be is húzták az első CS:GO Majort!
  • A kezdeti lendület aztán megtört, és bár az eredmények jöttek, a Majorokon nem tudott kiemelkedőt alkotni a csapat, így Schneider és Devilwalk helyére érkezett Olofmeister és KRiMZ. 2015-ben rögtök nyertek is két Majort egymás után!
  • Zsinórban két győzelem után aztán Kolozsváron csak a legendás helyig jutottak, és a csapattársak kiforgatták pronax-ot a fnatic-ból.
  • Ez után indult a saját alapítású GODSENT korszaka, és innentől számíthatjuk a fnatic szenvedéseinek kezdetét is.

Mert bár lehet, hogy nem pronax volt a csapat sztárja, egyben tartotta a csapatot, kezelte az EGO-kat. Nála nem voltak ilyen hisztik, mint a fnatic mostaninál…

Elképzelhetetlen volt, hogy egyik player ne akarjon a másikkal játszani, ezért össze-vissza forgassanak. Mióta pronax elment, csak ez megy a fnatic-nál! Nincsa ki kezelje őket, aki összetartsa a sztárokat, szét is hullik szép lassan az egész örökség, sehol nincs már a világverő svéd ötös, akikért egy világ rajongott!

Flusha, JW és KRiMZ is csak azért maradnak együtt, mert a fnatic legendás csapatként automatikusan meghívást kap a következő Majorra, de ha ez már nem lesz, akár teljesen új csapat épülhet a romokra.

Pronax tehát nem csak irányító volt, igazi vezér a pályán és azon kívül is, akinek rengeteget köszönhet az egész játék, a szurkolók és a fnatic különösen.

Most azonban már a GODSENT kispadjára fér csak be, úgy tűnik végleg elhaladt mellette a meta, egy dörzsölt irányító ma már kevés, ha alig lő fraget.

Reméljük akár coach, akár elemző szerepben viszontlátjuk még, kár lenne elpazarolni és szőnyeg alá söpörni a tehetségét, még ha játékosként nem is boldogít már minket.

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva