Hearthstone

Nem jött össze: a magyarok nélkül folytatódik a vb-selejtező


Nem jutott el a második napig a három magyar játékos.

Tegnap reggel elstartolt az ősz első Hearthstone Championship Tour versenye, a Europe Summer Playoff, ahol 77 játékos harcol a kvalifikációs helyekért, hogy ott lehessenek az októberi világbajnoki selejtezőn. A legutóbbi szezont nagyon jól zárták a magyarok, aminek köszönhetően három hazai Hearthstone-osnak is szurkolhattunk: gété, zridex és SteveFrench is ott voltak a mezőnyben.

Szombaton hat forduló ment le a hét körös svájci formátumú versenyből, amely kisebb botránnyal indult, az orosz játékosokkal ugyanis többször is disconnect probléma volt. A helyi adminok kaptak is egy figyelmeztetést a történtek miatt.

Trükközés vagy hiba? Warningot kaptak az oroszok a vb-selejtezőn

Na de lássuk, mi történt a magyarokkal! SteveFrench számára sajnos nem jött ki jól a lépés: három vereséggel indította a versenyt, így ő búcsúzott elsőként a hazai játékosok közül. Gété egészen az ötödik fordulóig húzta, ekkor szedte be második vereségét, 3:2-vel pedig úgy döntött, nem folytatja, hiszen két vereséggel legfeljebb egy-két játékos fog továbbjutni, méghozzá a legjobb tiebreaker ponttal rendelkezők – ő nem volt közöttük. Zridex számára majdnem összejött a bravúr, hogy eljusson a második napig, ám a hatodik körben kikapott egy nagyon szoros meccsen – ez volt a harmadik veresége, így ő is kiszállt a versengésből.

A mai napon 22 játékos folytatja a versengést: ennyien bíznak még abban, hogy ott lehet lehetnek a Top 8-ban a hetedik forduló után. Már csak egyetlen veretlen van a mezőnyben: a világbajnoki címvédő Pavel, aki így szinte biztosan ott lesz a rájátszásban. Ezután a legjobb nyolc egyenes kieséses formátumban folytatja, ahol a Top 4 kvalifikálja magát a globális vb-selejtezőre. A magyarok sajnos már biztosan nem lesznek ott, de így is büszkék lehetünk rájuk, hiszen ismét megmutatták, hogy Magyarország is ott van a Hearthstone világtérképén!

A versenyt az alábbi csatornán követhetitek.

Élő videó megtekintése innen: PlayHearthstone – www.twitch.tv

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva