Hearthstone

Hiába Európa a legjobb Hearthstone-ban, a Blizzardot ez nem nagyon érdekli

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: blizzard, hct,

Gyanúsan kerülik Európát a nagy HCT versenyek.

Nemrégiben fény derült arra, hogy a Hearthstone következő világbajnoki selejtezőjét az Egyesült Államokban, azon belül is Los Angeles-ben fogják tartani: október 15. és 17. között itt harcol majd 16 játékos azért, hogy ott lehessen a jövő évi vb-n. A helyszínnel önmagában semmi gond nincs: az USA legnagyobb városáról van szó, ami ráadásul a Blizzard központjától sincs messze. Ugyanakkor érdekes kérdéseket vet fel, ha összességében vetünk egy pillantást a versenynaptárra.

A Blizzard az idei évtől szisztémát váltott, és a regionális selejtezők helyett immáron globális tornákon lehet kivívni a részvételt a világbajnokságra, melyeken minden világrészből négy játékos indulhat (Európa épp most hétvégén tartotta a kvalifikációs versenyt). Elvileg tehát mind a négy régió (Európa, Észak-Amerika, Ázsia és Óceánia, Kína) ugyanolyan fontos, a helyszínek azonban már nem erről árulkodnak. Íme a Blizzard világversenyei az elmúlt egy évben:

  • 2016 World Championship – Anaheim (Egyesült Államok)
  • 2017 Winter Championship – Nassau (Bahama-szigetek)
  • 2017 Spring Championship – Sanghaj (Kína)
  • 2017 Summer Championship – Los Angeles (Egyesült Államok)

 

Kalifornia, a Karib-térség, Ázsia: látható, hogy a Blizzard valamennyire igyekszik szétszórni a helyszíneket a földgömbön. Egy gond van csak: Európa egyelőre teljesen kimarad ebből a szórásból. Mondhatnánk persze, hogy a Hearthstone Global Games döntőjét éppen most rendezték Kölnben. Ám az igazság az, hogy az egész a Gamescomhoz kötődött, ahol amúgy is kint volt a Blizzard, ráadásul ez – a fentiekkel ellentétben – nem is a Hearthstone Championship Tour alá tartozik.

Forrás: Blizzard

Továbbra is várunk arra tehát, hogy Európa nagy HCT-versenyt rendezhessen. Ami már csak azért is illendő lenne, mert az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy továbbra is Európa uralja a kompetitív Hearthstone trónját. Az imént említett Hearthstone Global Games döntőjét két európai válogatott játszotta (Csehország és Ukrajna). Míg a 2018-as világbajnokság eddigi két selejtezőjét egyaránt európai játékos nyerte, ShtanUdachi és Hoej – ráadásul az eddigi nyolc biztos résztvevő közül négy európai, vagyis a bejutó helyek felét a mi kontinensünk játékosai vitték el.

Mindezek után minimum megkérdőjelezhető, hogy a Summer Championshipet Los Angelesbe tették – elvárható lenne, hogy a negyedik (és egyben utolsó) vb-selejtező, a Last Call Championship Európában legyen majd. Esetleg a Blizzard meglepetéssel készül, és Európába hozza a jövő év elején esedékes világbajnokságot? Erre azért nem mernénk mérget venni, ám mindenképpen elvárható lenne a Blizzard részéről, hogy legalább egy selejtezőt adjanak Európa számára – és nem csak az eredmények miatt…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva