Counter Strike

Kapaszkodjatok meg: kiszámolták mennyit keres a Valve a VAC banokkal 1 hónap alatt?


Elképesztő mennyiségű pénz folyik be a Valve-hoz, de van pár dolog amit még így sem értünk.

A csalók elleni harcot egyre komolyabban veszi a Valve. Az elmúlt időben feltehetőleg sokat javítottak az Overwatch (őrség) rendszerén, hiszen sokkal több csalót bannoltak ki a felhasználók, ehhez pedig egyértelműen a rendszer finomítására volt szükség. Hogy ez az a bizonyos öntanuló anti-cheatnek köszönhető-e, amit a Valve bejelentett régebben, az nem biztos, de eléggé valószínű, hogy épp erre gondoltak a fejlesztők és nagyon úgy tűnik, hogy bevált!

 

A SteamDB szerint idén novemberben 119 186 VAC bant és 588 642 Game bant osztottak ki. A korábbi cikkünkben utána jártunk, hogy mennyiért lehet beszerezni a CS:GO-t legolcsóbban és már 3000 Ft-ért hozzá lehet jutni.

Szóval tételezzük fel, hogy a novemberben kitiltottak a mostani Steam Sale alatt, a nagy leárazások idején veszik újra a CS:GO-t,  a már említett 10 euróért.

GG, pont a téli szünetet rontották el vele. Az akciós CS:GO miatt csalóhullám várható – gamer.hu

A Steam idén is karácsonyi akciókat hirdetett, ami egyes játékoknál kifejezetten örömteli, máshol viszont egyenesen tragédia. A CS:GO nem nehéz kitalálni, a tragédia kategóriába sorolható. Elég csak megnézni az elmúlt pár év statisztikái alapján, hogy mit eredményezett a karácsonyi leárazás: 2014 decemberében összesen 58 000 bant osztottak ki.

Na most kapaszkodjatok meg!

(119 186+588 642))*3000 Ft = 2 123 484 000 Ft

Több, mint 2,1 milliárd forint egyetlen hónap alatt és ekkor még optimistán számoltuk, valószínűleg ennél sokkal többet keres a Valve, ugyanis egészen biztosan nem okoz sok embernek problémát a drágább CS:GO. Nem várták meg a Steam Sale-t, zsebből kifizetik a magasabb árat is. Ha a teljes árral számolnánk, akkor rögtön a duplája az előbb számoltaknak, ami több, mint 4 milliárd forint!

Napi csaló: Több mint 700 ezer forintot bukott a cheater – gamer.hu

A csalók között is vannak szerencsétlenebbek, ebben az esetben elég sokat bukott rajta a főszereplőnk. Ez esetben egyáltalán nem kispályás csalóval van dolgunk, valószínűleg valami privát cuccal rendelkezett, de az overwatch lecsapott rá keményen.

Azért ennyi pénz minden hónapban igen csak jól jön és akkor még nem számoltunk a skinekkel, amik ezekben a raktárakban vannak és tudjuk, hogy sokszor ezekben is több százezer forintnyi érték van. Ezek után nem értjük, hogy miért nem foglalkozott a Valve egy jó ideig a csalókkal, ha ennyit kaszálhat rajtuk!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva