League of Legends

Melyik hős kapja a legtöbb, vagy a legkevesebb skint?


Sokat pörög ezen a témán a League Community, most egy redditor segítségével megválaszoltunk pár kérdést.

A hőskinézetek kérdése már régóta mozgatja az emberek fantáziáját, főleg akkor, amikor éppen egy Ahri, vagy Master Yi kap új skint, sokaknak úgy tűnhet, hogy az arány teljesen fel van borulva, s egy-két hőssel bőven többet foglalkozik a Riot mint kellene.

Mindezek hátterében mi legfőképpen két dolgot emelnénk ki, ami befolyásolhatja ezeket a számokat. Az egyik, a kreatív ötletek pontja. Lehetséges, hogy Urgot évek óta nem kapott már új hőskinézetet, ha a tervezők nem tudnak előrukkolni egy épkézláb ötlettel. Ha pedig kész a terv, akkor ép érvénybe a második pont. Lehetséges, hogy vannak jópofa lehetőségei a Riotnak, de ha a statisztikák alapján a ráfordított energia és a bevétel nem hoznak kedvező eredményt, akkor inkább megcsinálják Master Yi-re a 127 ezredik skint, mivel azt venni fogják mint a cukrot, hiszen az eddigiekkel is ez történt.

(Forrás: surrenderat20.net)

A redditen most egy játékos beleugrott a téma mélyébe és megnézte, hogy mostanában hogyan alakul a “skin statisztika”. Három kategóriát vizsgáltunk meg a munkája alapján, melyik hős kapja mostanában a legtöbb skint, melyik a legkevesebbet, valamint kik azok, akiknek összességében a legtöbb van a játékban.

A legsűrűbben skint kapó karakterek

Az adatokat hőskinézet/év arányában vizsgáltuk. Ha ezt a témát bedobjuk egy közösségi fórumba, akkor biztosak vagyunk benne, hogy Annie, Ahri, vagy a nagy kedvenc Master Yi neve előkerül. Lássuk mit mutatnak a számok:

  1. Jhin (1.82)
  2. Ekko (1.72)
  3. Miss Fortune (1.42)
  4. Ahri (1.38)
  5. Renekton (1.35)

Sokak nagy meglepetésére Ahri még csak a top 3-ban sincs, ráadásul a másik két sokat emlegetett karakter a legjobb ötöt sem tudta elérni. Jhin esete abból a szempontból érdekes, hogy a legutolsó, SKT T1 kiadásával sikerült beelőznie Ekkot. 1.82 hőskinézet per év, elég szép arány, divatos hős!

A legritkábban skint kapó hősök

Az összegyűjtött adatokból nem csak a legtermékenyebb hősöket, de a legterméketlenebbeket is össze tudtuk szedni. Ebben a témában meglehetősen jól látják a játékosok a helyzetet, szinte az összes meme megállja a helyét, amit az interneten találni ebben a témában. (Ezen segített legutóbb a Riot Yorick új hőskinézetének bejelentésével, bár mivel nem jelent még meg hivatalosan, így nem számoltuk bele az arányba.)

  1. Yorick (0.32)
  2. Urgot (0.42)
  3. Swain (0.43)
  4. Rumble (0.47)
  5. Evelynn (0.48)

Yorick aránya tényleg siralmasnak tűnik, de az új hőskinézete után sem lesz szebb a lista, Swain és Urgot szomorúan döcögnek a leginkább elfelejtett hősök csoportjában. Evelynn helyzete remélhetőleg javulni fog a hamarosan megjelenő rework után.

A legtöbb hőskinézettel rendelkező hősök

Ebben a témában leginkább az idő a mérvadó, értelemszerűen azok a hősök dominálnak, akik nem veszítettek közkedveltségükből, viszont már a játék eleje óta erősítik a választható karakterek csoportját. Ugyan éppen ennek köszönhetően sok hőskinézet hagy némi kivetnivalót maga után, hiszen a 7 éve megjelent skinek közel sem tudják felvenni a versenyt a maiakkal. Elment már az idő fölöttük!

Ami meglepő, hogy nem tudunk megnevezni egy karaktert sem hivatalos bajnoknak, ugyanis a legtöbb skin, ami egy hőshöz készült az összesen 10 darab. Ilyen karakterből, pedig összesen 6 darab van a játékban jelenleg.

10 hőskinézettel rendelkező karakterek:

  1. Annie
  2. Ryze
  3. Twisted Fate
  4. Alistar
  5. Ezreal
  6. Miss Fortune

Ha megnézzük a statisztikákat, egy név szerepel csak  a legsűrűbben skint szerző karakterek és a legtöbb skinnel rendelkezők listáján, ez pedig nem más, mint Miss Fortune. A lövész úgy tűnik, hogy nagy kedvence a játékosoknak, hiszen a Riot előszeretettel dobálja ki rá a hőskinézeteket, s mindezt elég sűrűn is teszi. Ha nem zuhan a karakter kedveltsége, ezzel a lendülettel hamar a két kategória csúcsán találhatja majd magát.

Számítottatok ilyen eredményre?

Nyitókép: na.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva