League of Legends

Kaptál egy permát? Streamelj Dota-t és meg van oldva!


A "Tyler1 ügy" lehetséges, hogy megoldódik? Itt a híres Twitch streamer története!

Tyler1 a League of Legends egyik legnagyobb streamere, legjobb Draven játékosa és legnagyobb szabálysértőjeként ismerhetjük. Folyamatos szándékos feedeléssel és a chatben való toxic viselkedéssel több mint 20 accountját sikerült banoltatnia, miután a Riotnál megelégelték a dolgot és úgy döntöttek, örökre eltiltják a játéktól.

Már több mint egy éve, hogy Tyler örök bant kapott, ami alatt ugyan a játék streamelését abbahagyta, de streamen kívül folytatta a játékot a tiltás ellenére, abban reménykedve hogyha megmutatja, tud feedelés és flamelés nélkül játszani, a Riot majd megbocsájt neki. Persze nem csak ezért játszott tovább, hanem azért, mert ahogy ő fogalmazott: “Ő egy LoL függő”.

Tyler egy saját márkát épített fel annak érdekében, hogy feloldják a tiltását, aminek mottója a “reformed”, szabadabb fordításban, hogy megváltozott.

A Riot, Tyler folyamatos próbálkozásai és a rajongók felháborodása ellenére szóba sem hozta a ban feloldásának lehetőségét. Már nagyon régóta megy a találgatás, hogy vajon sor kerül-e a feloldásra. Az egyik legtrendibb meme például a “Free Tyler1” a LoL közösségben, ami Tyler felszabadítását kérelmezi.

Tyler egyfolytában próbálja elérni a Challenger rangot, s nemrégiben több profiljával is sikerült Masterig jutnia. A baj csak az, hogy a Riot mindig megtalálta mielőtt át tudta volna lépni a küszöböt.

Amint az a képen is látszik, Tyler elérte az 5-ös szintű honor kitüntetést. Milyen bizonyíték kellhet még arra, hogy megváltozott?

Úgy döntött, ha a Riotnak nem elég az, hogy a szabályok szerint játszik, akkor nem tud mit tenni, vissza kell lépnie a League of Legendstől.

Tyler1 nemrég stream közben jelentette be a visszavonulását a játéktól, amit mindenki szeme láttára le is törölt, ezzel bizonyítva, most komolyan gondolja. (Nem mintha nem lehetne bármikor visszarakni…)

Tyler természetesen nem mondott le arról, hogy újra játszhasson, sőt ezt pont annak érdekében csinálja, hogy a Riotnál is láthassák, képes szinte bármit megtenni a felaoldásért. LoL függősége ellenére abbahagyja a játékot amíg fel nem oldják a banját.

A Dota lehet a megoldás?

Tyler az egyik közvetítés során elmondta, hogy a Riot felvette vele a kapcsolatot, és hajlandóak beszélni vele.

Ez nem sokkal az után történt, hogy, mivel LoL-t nem tud streamelni, Tyler elkezdett Dotázni. Egyből a legnézettebb Dota streamer lett több mint tízezer nézővel. Ez valószínűleg szemet szúrt a Riotnál, és ennek tudható be, hogy hirtelen hajlandóak voltak nyitni Tyler felé. Mivel a Dota a LoL egyik legnagyobb vetélytársa, a Riotnál nyilván nem akarták, hogy egy ekkora streamer a konkurenciát népszerűsítse.

Még ha nem is szívlelik szívesebben látják, ha az ő játékukat streameli.

A Riot megkeresése után Tyler kijelentette, hogy véget vet a Dota karrierjének.

Vajon Tyler tényleg csak azért hagyta abba a Dotát mert feleslegesnek tartja egy másik MOBA megtanulását visszatérése előtt? Vagy ez lett volna a Riot feltétele az feloldáshoz?

Ám vannak olyanok a Riot Games-nél, akik közel sem tudják profin kezelni a “Tyler1 ügyet”

Egy Riot alkalmazott azt írta a LoL subreddit discordjába, hogy örülne ha Tyler1 meghalna hererákba, vagy kokain túladagolásba.

“we’ll be gucci” if Tyler1 dies “from a coke overdose or testicular cancer”

Amikor a beszélgetés kikerült redditre a Rioter azonnal mentegetőzni kezdett, azt mondván ez az ő magánvéleménye, nem a cég nevében beszélt. Később bocsánatot kért a mondottakért. Mintha ez bármit számítana egy ilyen megjegyzés után…

Tyler1 reakcióján látható, hogy tényleg megváltozott. A játék legtoxikusabb játékosától nem ezt vártuk volna. Tyler megőrizte a nyugalmát és megbocsájtott a Rioternek:

A Riot később nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, és beismerték, hogy ez tényleg elfogadhatatlan volt. Később bocsánatot kértek Tylertől az egész Riot nevében.

Mi lehetne jobb bocsánatkérés mint az unban?

Úgy látszik minden arra utal, hogy közeledhet Tyler1 visszatérése! Ha sikerül megegyeznie a Riottal, akkor valószínűleg újra láthatjuk a LoL egyik legmegosztóbb, ám kétségkívül szórakoztató alakját, kedvenc játéka közvetítése közben.

Ti mit gondoltok, elérkezik a “Free Tyler1”?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva