Gaming

A Facebook nem minden: újból divatba jönnek a gamer fórumok?

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: fórum, thevr,

A TheVR és a PUBG példája jól mutatja, hogy van még létjogosultsága a klasszikus online felületeknek.

A Facebook és a többi modern közösségi platform elterjedésével az olyan “hagyományos” felületek, mint a fórumok erősen háttérbe szorultak. Időnként azonban még az interneten is előfordul, hogy visszatérnek a régi trendek – a hazai gaming életben is találni olyan fórumokat, amik biztató képet mutatnak.

Az egyik legjobb példa a TheVR Fórum. Jani és Pisti mögött óriási követősereg gyűlt össze, ez a gigantikus community pedig nemcsak a YouTube-on, a Twitch-en és a Facebookon aktív, hanem van egy dedikált fórum is, ahol letisztult és praktikus körülmények között beszélgethetnek azok, akiknek közös az érdeklődése. Az aktivitás tényleg nagy, folyamatosan pörögnek a kommentek!

>> TheVR Fórum

Egy fórumot nem csak egy már meglévő közösség számára lehet építeni, hanem új community-k létrehozásában is fontos szerepük lehet. Itt van például az idei év eddigi legnagyobb gaming őrülete, az alig féléve berobbant PUBG, ami elképesztően népszerű, a hirtelen jött nagy érdeklődés miatt azonban még nem igazán sikerült egy helyre terelni a játékosokat. Erre tesz most próbát a PUBG Portál, hiszen most hétvégén, vagyis alig néhány napja elindítottak egy fórumot, ahol témák szerint csoportosítva lehet társalogni a játékról, legyen szó tanácsokról, kérdésekről vagy éppen streamekről. Nyereményjáték is van!

>> PUBG Portál

Miért pont a fórumok? Mert számos előnyük van, amik tényleg jól szolgálják a közösségépítést:

  • Bárki számára elérhetőek, nem kell pl. Facebook regisztráció.
  • Ennek megfelelően nem valós neveket és profilokat használnak, amik mindig extra támadási felületet jelentenek.
  • Jól szegmentálhatóak a témák, átláthatóbb a felület.
  • A régebbi, de hasznos témák és kommentek is könnyebben szem előtt tarthatóak, anélkül, hogy látványosan letolnák az újabbakat.

Hogy valóban visszatérnek-e a fórumokhoz a játékosok a Facebook és a Reddit korában? Nehéz megmondani, hiszen a szokásokat nem könnyű megváltoztatni. A fenti példák és a leírt okok azonban jól mutatják, hogy akik jobban kedvelik az ilyesfajta felületeket, azoknak 2017-ben sem feltétlenül kell kétségbe esniük, hiszen próbálkozások vannak – a többi már csak a community igényeitől függ.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva