Counter Strike

Hihetetlen, hogy még itt tartunk! XANTARES elárulta, a terrorista szó miatt nincsenek szponzoraik


A Space Soldiers török játékosa a theScore-nak adott interjúban árulta el, miért nem jár sokkal előrébb az ottani CS:GO közösség.

Szeptemberben a Space Soldiers menedzsere még nagy álmokról, 2 éves célkoról beszélt egy interjúban. Bunyamin Aydin akkor úgy fogalmazott:

“Természetesen az a cél, hogy a Space Soldiers 2019-re a FaZe-hez hasonló szupercsapat legyen. És nem feltétlenül ragaszkodunk egyetlen nemzethez! Nem látok a jövőbe, de nyitottak vagyunk bármilyen játékos igazolására!”

Jól hangzik, hogy őszinték legyünk XANTARES valószínűleg meg is állná a helyét egy ilyen európai szupercsapatban. De akkor mire várunk?

Hát pénzre, mi másra?! Amiből viszont esportra, különösen a Counter-Strike kapcsán elég keveset adnak Törökországban.

Hogy miért, arra XANTARES maga válaszolt legutóbbi interjúja alatt:

“A LoL nagyon népszerű játék Törökországban, de ez az egész világra igaz! A fejlesztő folyamatosan figyel rá, és a szponzorok is szeretik, ellentétben a CS:GO-val! Ennek csak egyik oka, hogy háborús játék, ami ezen a területen nem éppen kedvenc téma. Ráadásul a befektetők és szponzorok a terrorista kifejezések miatt gyanakodva nézik, nem bíznak benne.”

Szomorú látni hogy 2017-ben egy játék, ami évek óta a terrorista szót használja, elhasal egy ilyenen. Ha nem bombás, hanem túszos pályákon menne a verseny akkor mehetne? Ha nem terroristáknak hívnák őket hanem huligánoknak akkor dőlne a pénz?

Azok után, hogy egy Audi (Astralis) egy Visa (SK) vagy egy Snickers (ELEAGUE) be már állni a CS:GO mögé, furcsának tűnik, hogy pont a kisebb török cégek húzzák a szájukat.

Pedig van egy remek csapatuk, ők nyerték a legutóbbi Világbajnokságot, mi kell még?!

A túszok és a huligánok, értem én!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva