League of Legends

Az új Eve ösvénybe is vihető, ám közel sem OP!


Emlékeztek még a régi Evelynnre, aki lane-ben képes volt arra, hogy egyik pillanatról a másikra eltüntessen minek? Na, az új nem ilyen!

A League of Legends legújabb VGU-ja (Visual and Gameplay Update) Evelynnre érkezett a ma “reggeli” 7.20-as frissítéssel. A karakter eredetileg a dzsungelbe van tervezve, viszont meg lehet próbálkozni az ösvényes pozícióval is.

Több Riot Games alkalmazott is kommentálta Eve esetét, akik részesei voltak a tesztelésnek, bizonyos közösségi fórumokon, s egyik sem zárkózott el attól a lehetőségtől, hogy Evelynn ösvénybe kerüljön. Persze a képességtár úgy lett kifejlesztve, hogy tényleges nyomást a dzsungelből előtörve érjen el, éppen úgy ahogy a rework előtt is tette a karakter. Riot Novalas mindezeken felül úgy gondolja, bőven van tere az új verziónak arra, hogy lanerként is megállja a helyét.

(Forrás: youtube.com)

“Bőven játszható ösvényesként, de azt nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy nem az a természetes élőkörnyezete! A legjobb lehetőség, ha közelharcos karakterek ellen választjuk, viszont még így sem lenne baj, ha lenne egy erősen gankelő társunk a biztos előny megszerzéséhez”

Korábban már írtunk Evelynn újragondolásának hátteréről, amiben kiderült, a karaktert határozottan orgyilkosnak szánják, a korábban élhető off-tank, hibrid verziókat ki szeretné zárni a Riot. Ebből a megközelítésből nézve nehezen ajánlhatnánk Evelynnt a felső ösvényre, ahol a masszív tankok tanyáznak. Inkább a nagy sebzésekre képes, ám könnyen elhulló közelharcos midesek ellen javasolnánk. Ráadásul középről még a passzívját is effektíven lehet használni, egy erősebb lane push után le lehet gankelni az oldalsó ösvényeket, vagy észrevétlenül rálátást lehet szerezni az ellenfél dzsungel oldalára. A neutrális objektívekről nem is beszélve…

(Forrás: eune.leagueoflegends.com)

Az egyik tesztelő a lane Evelynn kapcsán elmondta, a fejlesztés közben több fajta lehetőséget is kipróbáltak a karakterrel kapcsolatban, s ezek közül jó pár gusztustalanul OP volt az ösvényeken. Olyannyira dominálta a játékot, hogy bizonyos aspektusait az új verziónak teljesen átdolgozták, ami pedig megmaradt azokból az időkből, kapott egy apróbb gyengítést. Riot Afic a következőket mondta Evelynn fejlesztéséről:

“Több olyan lehetőségen is keresztülmentünk, ahol Eve dominálta az ösvény fázist. Ennek okán több változtatást és gyengítést is hoztunk, főleg azért, mert nem tudtuk volna egyensúlyban tartani a karaktert, ha két pozícióban kell rá figyelni. Ez egyáltalán nem zárja ki az ösvényes lehetőséget, csupán azt mondjuk, nem ott a legerősebb.”

A 7.20-as frissítés már él, mindenki mehet és próbálgathatja kedvére az “új” hőst.

Ti melyik pozícióban fogtok rá számítani?

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva