Hearthstone

Mi az, Exodia, de nem Mage? Hát az OTK Paladin!


Takuchan egészen Rank 23 Legendig menetelt az Exodia Paladinnal.

A Yu-Gi-Oh!-ból ismerős Exodia kifejezést a Hearthstone is átvette: jellemzően az olyan paklikra használják, amik egy kör alatt tudnak nyerni egy soklapos kombó segítségével. Leginkább a Quest Mage kapcsán jön elő ez a név, van azonban egy másik pakli, amit szintén ezzel illetnek, csak éppen kevesebben játsszák: ez nem más, mint az új death knight hősre építő OTK Paladin.

Kép: Hearthpwn

A deck kulcsa Uther, és az új Hero Power által nyújtott azonnali nyerési lehetőség: ha összejön mind a négy lovas, akkor azonnal megnyerted a játékot. Auctionmaster Beardo segítségével ezt akár egyetlen kör alatt sikerülhet összehozni: csupán három Coinra, vagy két Coinra és egy 1 manás spellre lesz szükségünk.

Kép: Hearthpwn

Felmerül a kérdés, honnan lesz Coinunk? A megoldás a Burgly Bully, ami az ellenfél összes kijátszott spellje után azonnal az nekünk egy érmét. Nyilván akkor érdemes kijátszani, amikor viszonylag üres az asztal, hiszen bele kell kényszerítenünk a másik játékost arra, hogy varázslattal oldja meg. Ha nem mi kezdünk, egy Coin már garantált, a maradék kettőt pedig már nem nehéz összeszedni – de egy is elég, ha “félreteszünk” egy Secretet egy Hydrologistból. Sőt, ha egy korábbi körben betermelt lovasunk túléli, akkor még kevesebb kombózással összejöhet a győzelem, hiszen csak kétszer kell frissíteni a Hero Poweren.

Kép: Hearthpwn

Ezek a lapok képezik tehát a kombó alapját, maga a deck pedig természetesen a védekezésre helyezi a hangsúlyt, hogy el tudja húzni a meccset addig, amíg megérkezik az összes szükséges lap. Board clearek (Doomsayer, illetve a klasszikus Equality, Consecration, Wild Pyromancer trió), rengeteg Taunt és gyógyulás segít a late game-be jutni. Íme takuchan összeállítása, amibe egy Mindbreaker is belefért, amiről éppen a napokban értekeztünk, hiszen tech lapként egészen jól tud működni! (Csak lehetőleg ne tiltsuk le vele a saját kombónkat.)

Takuchan OTK Paladin paklija

Kellően jó játékos kezébe a fenti összeállítás jóval több tud lenni mókapaklinál, ezt takuchan eredményei is bizonyítják, hiszen Rank 23 Legendig jutott vele. Ha tehát megvannak a szükséges lapok, próbálkozzatok vele ti is bátran!

Kép: Twitter

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva