Hearthstone

4 lap, amik különösek jók a mostani Tavern Brawlban


Az egyedi szabályok jelentősen felerősítik néhány kártya működését.

Szerda este megkaptuk a szokásos heti Tavern Brawlt, mely a Spellbook Duel névre hallgat és ezúttal is egyedi szabályok szerint kell paklit építenünk.

  • Ki kell választanod 10 lapot.
  • Kör elején a laphúzás helyett Discoverrel kapsz egy másolatot a választott lapodból.
  • Ha más módon húzol lapot, akkor egy 1 manás “Discover a card from your deck” kártyát kapsz.

A győzelmet bizonyára sokan összehozták már, aki azonban szeretne még mókázni egy kicsit a játékmódban, annak most ajánlunk néhány kártyát, amik különösen jól teljesítenek ezen szabályok mellett.

Gnomeferatu

Az ellenfél paklijának közvetlen égetése durván felértékelődik ebben a Brawlban. Miután minden lapból egy van csak valójában a pakliban, ezért a Gnomeferatu kijátszása azt jelenti, hogy a rendelkezésére álló lapok 10%-ától kapásból elbúcsúzhat az ellenfél – ráadásul ha sikerül kiszedni mondjuk egy kombó deck kulcslapját, akkor rögtön el is tud dőlni a meccs. A legdurvább az egészben, hogy egy bug miatt nem is kell elégetni mind a 10 lapot az ellenféltől, hogy tehetetlenné váljon, ugyanis ha pontosan 3 lap van a paklijában, akkor semmit nem tud cselekedni. Reméljük, hogy legkésőbb a következő alkalomra javítják ezt, hiszen nem éppen a legfairebb így nyerni!

Kép: Hearthpwn

Deathlord

Lényegében hasonló mechanika, mint a Gnomeferatu esetében: a Deathlordokkal szépen kiszedegethetjük a lényeket az ellenfél paklijából. Ráadásul a 2/8-as Taunt még szépen be is véd bennünket – persze érdemes felkészülni leszedésekkel, hogy tudjunk reagálni a kirakott lényekre. A legjobban talán egy Priest deck mellé illik a Divine Spirit + Inner Fire kombóval.

Kép: Deathlord

Reno Jackson

Á, a jó öreg Reno! Miután minden lapból egy van csak a deckünkben, ezért a Highlander kártyák igen szépen felértékelődnek. Közülük pedig egyértelműen a Standardből már kirotált, itt azonban újból elővehető Reno Jackson a legjobb, hiszen bármikor maximumra gyógyulhatunk vele, ha nagy lenne a baj.

 

Kép: Hearthpwn

Gadgetzan Auctioneer

Hogy mi kell az Auctioneer mellé? Hát sok olcsó spell, de ezt bizonyára mindenki tudja. Márpedig ha valahol, akkor ennél a Brawlnál ez tökéletesen adott, hiszen ha lapot húzunk, akkor egy 1 manás varázslatot kapunk a kezünkbe ugyebár – vagyis ha beindul a cycle, akkor addig folytathatjuk, amíg bírjuk manával. A legdurvább, ha Mage-dzsel vagy Priesttel játsszuk, és egy Sorcerer’s Apprentice-szel vagy Radiant Elementallal beolcsóbbítjuk a spelljeinket, ekkor ugyanis addig Discoverelhetjük a lapokat, amíg meg nem telik a kezünk.

Kép: Hearthpwn

Van tehát lehetőség trükközésre bőven az eheti kocsmai bunyóval. Ti melyik lapokban éreztek még extra potenciált?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva