League of Legends

Új ban lehetőségekkel bővülhet a League of Legends!Kezd a Riot Games is rájönni, hogy nem csak a mérkőzések chat beszélgetéseit kéne figyelni…

Egy új ban-rendszert tesztel a Riot Games, ami figyelemmel fogja kísérni a hősválasztás alatt történő dolgokat, épp úgy, mint a mérkőzés utáni lobby szobát is. A szisztéma ugyan azt fogja végezni, mint játék közben, a sportszerűtlen viselkedésért osztogatni fogja a büntetéseket.

Éppen ideje volt egy ilyen bevezetésnek, ugyanis a mostani rendszer mondhatjuk, hogy kissé “képmutató”. A pick és ban fázis, valamint a mérkőzés utáni közös szoba is éppen annyira a játék része, mint maga az akció a Riften. Sőt, sok esetben ebben a két fázisban történnek az igazi beszólogatások, sokszor durvább dolgok hangzanak el, mint a mérkőzések közben, ugyanis eddig nem járt érte büntetés.

“Egy olyan rendszeren dolgozunk, ami megfigyeli mind a választási fázist, mind pedig a mérkőzések utáni szobát. Tudjuk, hogy nem hibátlan a rendszer, és sokan ezeken a területeken bomlasztják a közösséget, s ezen változtatni szeretnénk!  A sportszerűtlen viselkedést nem csak játék alatt akarjuk büntetni, teljesen vissza akarjuk szorítani!”

Riot Zap gondolatai válaszként érkeztek az egyik közösségi fórumon feltett kérdésre, miszerint néhányan magyarázat nélkül lettek kitiltva az OCE szerveren. A Rioter ezek után elmondta, az új rendszert éppen azon a szerveren tesztelik, s a játékosok éppen beleszaladtak az új tiltási rendszerbe, ami még nincs összekötve a klienssel, ezért nem kaptak róla pontos értesítést.

Ha megbüntetnek, még nem küld a rendszer automatikus kliens információt, vagy e-mailt, tehát az óceániai játékosok egy ideig még “nyomás” alatt lesznek, bár persze ez csak azokra vonatkozik, akik szeretik visszaküldeni a társaikat az édesanyjukba. Természetesen nem teljesen infótlan a szisztéma, a Riot Support minden kérdéses esetben készséggel “segíteni” fog, de legalábbis leírja mi volt az ok.

Hirtelen olyan sokan kezdték jelezni az “igazságtalan tiltást”, hogy a Rioter kommentben kezdett el válaszolgatni a játékosoknak az okokról. Úgy tűnik közel sem ritka a játékon kívüli toxicitás, bőven van értelme egy kiterjesztett megfigyelőrendszernek.

Ha ilyen jól működik a szűrés az OCE szerveren, nagy valószínűséggel hozzánk is hamar el fog jutni az új ban-rendszer. Jobb lesz mostantól odafigyelni, hogy kinek mit mondunk játékon kívül, mostantól nem lehet tudni bent van-e már az új szisztéma vagy sem. A legegyszerűbb, ha mindenki sportszerűen viselkedik és nem kísérti a sorsát!

Ti veszélyeztetve vagytok az új rendszerben?

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 gamer.hu | minden jog fenntartva