Counter Strike

Összejött az álomdöntő: FaZe vs. Astralis meccsen izgulhatunk a végén


Az EU sztármix simán, a dánok nehezebben jutottak be a fináléba, hogy egymás ellen döntsék el a félmillió dollár sorsát!

Az ELEAGUE Premier szeptember óta zajló küzdelmei lassan a végéhez közelednek, hiszen már csak a finálé maradt hátra, a jelenlegi két legjobb csapat főszereplésével!

Az Astralis ereje a precízen begyakorolt körök és masszív összeszokottság mellett a fiatalos hév és higgadtság okos keverékéből fakad. A Cloud9 elleni elődöntőn szükség is volt erre a skillre. Hiszen az amerikai csapat behúzta saját mapját Mirage-t, és Overpass-on is közel álltak hozzá, hogy meglepjék a dánokat. 14:10-re vezettek, amikor Xyp9x egy váratlan megoldással teljesen szétzúzta a kört, amivel 5 meccsponthoz juthattak volna.

Kivárta a megfelelő pillanatot, és a meglepetés erejével akadályozta meg a bomb plantot. Ha visszanézi a demót a C9, nem örül majd, hogy senki nem nézett be abba a sarokba. Innen viszont annyira kizökkentek Skadoodle-ék, hogy kört sem hoztak már Overpass-on, így jöhetett a decider pálya. Inferno azonban már csak szenvedés volt a győzelmet kezei közül kiengedő C9 számára, az eddigi szoros mapok után itt 16:4-et kaptak az arcukba.

Az egyik oldalon tehát az Astralis jutott a fináléba, a másik ágon pedig 10-ből 9 és fél ember a FaZe-t várta melléjük a döntőbe. Az első pálya Mirage lett, a North jól is kezdett saját választású mapján, terrorbab 9 kört támadtak be. A fordulás után azonban kiderült, hogy a FaZe még ennél is brutálisabb Terror oldallal bír. Rengeteg szoros kör akadt, de végül 16:12-re behúzták olofmeisterék.

Jöhetett itt is egy Inferno, és bár szorosabbra sikerült, mint az Astralis meccsen, végül nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót. 16:10-re a FaZe behúzta ezt a mapot is, így sima 2:0-val a döntőbe lőtte magát az EU sztárcsapat.

Összejött az álomdöntő!

Az Astralis és a FaZe idén már játszott pár kemény meccset egymás ellen LAN-on. Az IEM Katowice döntőben még NiKo új tagnak számított, a Bo5 finálét 3:1-re nyerték a dánok. A StarSeries i-League döntőjében újra összefutottak, itt már a FaZe tudott nyerni 2:1-re, majd az IEM Sydney elődöntőjében ugyanez lett az eredmény. Mióta olofmeister és GuardiaN csatlakozott a csapathoz, csak az ESL One: New York csoportkörében találkoztak, azt a Bo1-et is a FaZe nyerte.

Van tehát miért törlesztenie az Astralis-nak az elmúlt hónapok alapján, idén egyébként 20 alkalommal játszottak, egyelőre 10:10 a mapok állása. Legnépszerűbb közös mapjuk Nuke, a 20 pályából 5 ezen esett!

A mérkőzés szombat hajnalban 4:00-kor kezdődik, magyar nyelvű közvetítést itt találtok róla!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva