Counter Strike

Most már CS:GO-ban is bizonyított a közösségi finanszírozás, a NiP nyerte a fődíjat


A Hellcase Cup 6 után nem lehet kérdés, a Dota2-ben sikerre vitt modell a CS:GO-ban is megállja a helyét. De vajon bevetik-e valaha Majoron is?

A Hellcase oldala egy ládanyitogatásra épülő site, mely számos együttes, például a HellRaisers szponzora is. Saját néven futó ligájuk, a Hellcase Cup 10 000 dolláros összdíjazással futott neki a hatodik sorozatnak, de e mellé egy kis extrát is belevittek a szervezők.

Az oldalon vásárolt speciális ládák árából bizonyos százalék a díjalapba vándorolt, ezzel növelve a verseny presztízsét.

A dolog végül olyan jól sikerült, hogy az összdíjazás 10 000-ről 62 000 dollárra ugrott, és így már olyan együttesek figyelmét is felkeltette a verseny, mint a NiP, a BIG, a mousesports, vagy éppen a  már említett HellRaisers. A nyeremény tehát a közösségnek hála a hatszorosára nőtt!

Az alábbi rövid videót csak simán kitették a csatornájukra 400 000 feliratkozónak, kb ugyanennyien nézték meg mostanra. Valószínűleg az oldalon és a közösségi médiában is hirdették, de ennyi. Minimális felhajtás, mégis rengeteget hozott! Bele se merünk gondolni, mi történne, ha óriási felhajtás mellett egy Major is bejátszaná ezt, ahogy a Dota2-ben már hagyomány.

El tudtok képzelni egy hat millió dolláros Majort?

A Hellcase Cup döntőjét egyébként a remek formában lévő NiP húzta be. A nindzsák már az elődöntőben is taroltak, amikor 16:0-val küldték le a pályáról a Major legendának számító BIG-et. Nyereményük a 62 000 dolláros összdíjazásból végül 24 800 lett, hat map megnyerésével tehát kerestek fejenként 5000 dollárt. Állítólag az nem olyan rossz órabér!

A közösség tehát bizonyította, simán működnek a vásárlásokból befolyó nyereménynövelések a CS:GO-ban is. Várjuk a folytatást, hogy melyik verseny lesz a következő, aki ráharap a dologra!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva