League of Legends

Ez nem tartott sokáig! – Változhat az új Evelynn


Épphogy csak megjelent az új VGU, máris azon töri a fejét a Riot, hol lehetne módosítani a karakter képességeit.

A megjelenése óta egészen jól teljesít a frissített Evelynn, a mutatói egyensúlyban állnak, ez akár azt is jelenthetné, hogy a Riot meg van vele elégedve. Egy ponton talán így van, de már most elindult a pletyka, hogy az ösvényes Evelynn teljesítménye szúrja a fejlesztők szemét.

Akik a VGU előtt játszották Eve-et, egyetérthetnek azzal, hogy közel sem volt kérdés, ösvénybe vagy a dzsungelbe vigyük a karaktert. Már a játék elejétől ki lehetett használni a láthatatlanságát, ez pedig óriási előnynek számított a dzsungelben, balgaság lett volna nem kihasználni mindezt. Éppen ezért nagyon nehéz volt úgy alakítani a hőst, hogy dzsungelben is és az ösvényben is megállja a helyét, ezért döntött úgy a Riot, hogy úgy tervezi meg az új formát, hogy az határozottan a jungle utakon rohangáljon.

Riot: “El lehet felejteni a Hybrid-Evelynnt!”

Evelynn megjelenésének apropójából Meddler elárulta, a fejlesztés alatt több olyan verziót is kipróbáltak, s ezek többsége bőven használható volt a szóló ösvényeken is. Némelyik olyannyira, hogy az egészet ejteni kellett a fenébe, ugyanis hihetetlenül OP-ra sikerültek. A tervező elmondta, ezek a kiadások nemcsak erősek voltak, de nagyon nehezen lehetett választ találni rájuk, counter nélkül pedig nem lehet kihozni egy karaktert sem. Az egyik erős ösvényes modellből alakult végül ki a jelenlegi verzió, természetesen gyengítve, a dzsungelre fókuszálva.

“A tesztelések során nagyon sokszor éreztük azt, hogy már-már kórosan erős lett, olyannyira, hogy counter picket sem tudtunk elképzelni rá, szóval hoztunk néhány megkötést a képességeire, ami úgy tűnik orvosolta ezt a problémát.”

Viszont, mindamellett, hogy a hős tényleg a dzsungelbe lett tervezve, s a képességeinek magja a láthatatlansága, egy kis ráncfelvarrás után a képességeit simán “ösvény kompatibilissé” lehetne tenni. Ugyan eredetileg mindezt ellenezte a Riot, Meddler legutóbb azt nyilatkozta, dolgoznak egy módosításon, ami erősebbé teszi a laner Evelynnt.

“Úgy tűnik túlzottan alárúgtunk az ösvényes verziónak, a jövőben lehet számítani egy buffra, ami ad egy kis lendületet a laner verziónak. Okosan kell dolgoznunk, ugyanis egy ilyen buff hatással lenne a dzsungeles játékára is, azt pedig nem szeretnénk megborítani”

Példának okáért Meddler a Q és az E képességekre hozna változtatást, gyorsabb töltési időt, vagy nagyobb sebzést a korai szinteken. Egy másik módosítás, amin a Rioter elmondása szerint a fejlesztők dolgoznak, a passzív képességet érinti. Lehetséges, hogy a minionok támadásai nem fogják resetelni a töltési időt, így egy ösvényes harcot követően, a passzív életerőtöltés korábban indulna be, a kis minionok támadásától függetlenül.

Lehetséges, hogy semmi sem lesz belőle, de több ágon is dolgozik a Riot Evelynn változtatásain, így azt gondoljuk, hogy a közeljövőben még hallani fogunk erről a projektről, s szépen lassan valami a PBE-re is felkerül.

Ti kipróbáltátok már az új Evelynnt?

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva