League of Legends

Riot: Az előszezonban érkező stat változások csak a kezdet!


Érkezik az új rúnarendszer, ezért minden hős kap egy kis tuningot az alapadataira. Ám a Riot nem szeretne ennyinél megállni.

Azok, akik sokkal szívesebben nyüstölik a jelenleg élő rendszert még és ennek okán nem próbálgatta a PBE-n már megjelenő új rendszert, vagy tanulgatja online az új rúnaoldalakat, valószínűleg elkerülte azt a tényt, hogy az új rendszer bevezetéséhez a Riot felturbózza az összes karakter adatait, tekintve az új rúnák abszolút nem a statisztikát fogják erősíteni, sokkal inkább a hősök lehetőségeit bővítik. Az éppen még működő rúnák pedig tökéletesen az ellentétei mindennek, adatokat erősítenek, ezt pedig az új rendszerben ellensúlyozni kell majd. Az első nagy buff hullám már elérte a PBE partjait, viszont a fejlesztők a jövőben folytatnák mindezt.

Nekiugrott hát a Riot az átszervezésnek, viszont mindez nem azt jelenti, hogy minden változni fog. Gondoljunk csak bele, a masszív varázssebzés osztó karakterek, mint Syndra, LeBlank, vagy akár Orianna, már attól is erősödnek, hogy eltűnnek a varázs ellenállást biztosító rúnák. Így valószínűleg ezek a karakterek nem fognak szignifikáns buffot kapni a sebzésükre, inkább az ellenállásukat és a védelmüket fogják erősíteni.

“Azon vagyunk, hogy minden hős megkapja azt, amire szüksége van az átszervezés utáni időkben. Minden hős egy külön feladat, nem tudjuk őket csoportokban erősíteni, le kell tesztelni melyik milyen módosításokkal állja majd meg a helyét. Hosszú és türelmet igénylő munka ez.”

Már Meddler szavaiból is kivehető, hogy biztosan lesz még itt módosítás, ráadásul az sem kizárt, hogy tömegek esnek át újból egy frissítés-sorozaton. Az első komolyabb stat változtatás a 7.22-es PBE frissítésben érkezhet legkorábban, ezt pedig további patch-ek követhetik, attól függően, hogy hogyan reagálnak a karakterek a változtatásokra.

“A 7.22-ben várható ráncfelvarrások csak a kezdet. Ezek a módosítások kezdetnek kiválóak lesznek, ám egyáltalán nem vagyunk biztosak abban, hogy a legjobbak egy végleges stádiumhoz. Meg kell vizsgálnunk, hogy gyakorlatban mit eredményeznek a változtatások, nem támaszkodhatunk ebben az esetben az előrejelzésekre.”

Egy-két hős biztosan rosszabbul fog mindebből kijönni, így ha a mainetek éppenséggel a gyengébb karakterek közé fog tartozi a módosítások után, ne csüggedjetek, az előszezon éppen erre van, hogy komolyabb veszteség nélkül lehessen feltérképezni a problémákat, majd pedig orvosolni azokat. Bár mindez igaz a másik irányba is, ha túlontúl erősre sikerül egy hős, azon valószínűleg át fog menni a nerf-traktor. A Riot Games türelmet kér a játékosoktól az elkövetkező néhány hónapra.

Ti melyik hőst látnátok legszívesebben újra a metában?

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva