Gaming

Minden idők egyik legdurvább grafikai butítása összehasonlító videón


Ilyen volt és ilyen lett a Dark Souls II - most minden eddiginél részletesebben bemutatva.

Néhány évvel ezelőtt kis túlzással egymást érték a downgrade-botrányok, vagyis amikor azzal kavart nagy port egy játék, hogy a végleges verzió egyáltalán nem úgy nézett ki, mint az előzetes videók. A fejlesztők és a kiadók azóta szerencsére tanultak ebből, és igyekeznek reális képet adni a még készülő játékokról, az akkori csalódottságot azonban már nem lehet meg nem történtté tenni.

Az egyik ilyen eset a Dark Souls II-höz köthető még 2014-ből. Óriási várakozás előzte meg a premiert: az első résszel a From Software óriásit robbantott, az akció-RPG körül ráadásul nemcsak hatalmas kultusz alakult ki, de a kasszáknál is kiválóan teljesített. Az első gameplay bemutatóval igyekeztek is elkápráztatni a játékosokat, később azonban kiderült, hogy az ott látott grafikai színvonal köszönőviszonyban sincs a végleges játékkal.

CrowbCat most egy minden eddiginél részletesebb összehasonlító videót készített a két verzióról, szinte tökéletesen lemásolva az egyes jeleneteket, beleértve a kameraállásokat, a mozdulatokat és az egyéb történéseket. A végeredmény önmagáért beszél!

A különbségek ordítóak. A bevilágításból kezdve a textúrák részletességén át egészen a konkrét kidolgozottságig rengeteg eltérést látni, pedig a maximumra húzott PC-s változat volt a viszonyítási alap – ez sem bizonyult azonban elegendőnek.

Félreértés ne essék: a Dark Souls II ezzel együtt is egy kiemelkedő játék, amely sokak szerint ugyan nem ér fel az első rész nagyságához, de így is kivéletes minőséget képvisel. Ám pont ezért fájó és érthetetlen, miért próbálták ilyesfajta trükkökkel kiszúrni a játékosok szemét a fejlesztők. Jól mutatja ezt, hogy még most, három évvel a megjelenés után is van visszhangja a downgrade-botránynak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva