Gaming

Van még egyáltalán értelme? Újabb pofont kapott a DENUVO!


1 nap kellett, hogy feltörjék a South Park: Fractured But Whole védelmét.

A Ubisoft az egyik olyan nagy játékkiadó, amelyik kivétel nélkül minden játéka alá beteszi a Denuvo rendszert, így a South Park-ba is. Azonban ez sem jutott más sorsra, mint a manapság megjelent, szintén Denuvo rendszert használó játékok. A South Park: Fractured But Whole feltöréséhez a cracker közösségnek mindössze 1 nap kellett. Ez azonban már nem is akkora meglepetés az elmúlt időszak fényében…

A kérdés inkább az, megy vagy marad a játékban a Denuvo?

A South Park követi a Shadow of War, WARHAMMER 2 és FIFA 18 példáját. Érdekesség, hogy az összes cím más és más kiadótól van. Vajon az EA, Warner Bros, SEGA, vagy épp Ubisoft ez után is ennyire kitart majd a Denuvo mellett?

Szerencsére a fejlesztők nagyobbik része nem zárkózik el attól, hogy a feltörés után eltávolítsa a Denuvot a játékaiból, ezzel az eredeti példánnyal rendelkezők életét IS megkönnyítve.

A The Evil Within 2 például már a védelem nélkül jelent meg, pedig ez is Bethesda játék. Kérdés, hogy vajon akkor az új Wolfenstein is Denuvo mentes lesz, vagy azzal megpróbálkozik a kiadó.

Az egyértelműen látszik, hogy a Denuvo pillanatnyilag tökéletesen értelmetlen. Ennek oka, hogy a védelem még az első napi vásárlókat sem tudja garantálni. Természetesen ha a fejlesztők előállnak egy újabb, biztonságosan Denuvo verzióval, még lehet később haszna, de így egyre kilátástalanabb a helyzet.

Forrás: dsogaming

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva