Counter Strike

Az ICL bekeményít a csalók ellen


Az ICL vezetősége is megelégelte azt, ami mostanában a CS:GO körül zajlik, úgyhogy új biztonsági intézkedéseket vezettek be.

A legutóbbi Major kvalifikáción rengeteg csapat próbálkozott csalás segítségével továbbjutni, hiszen mindenki álma egyszer a Majorön játszni. A legtöbben viszont annyira amatőr módon próbálkoztak, hogy az valami nevetséges volt, elég csak a hazai gyöngyszemeinkre visszagondolni, persze többen le is buktak, voltak akik éles meccsen, így hát az ICL meglépte a szükséges intézkedéseket.

  • Mostantól minden játékosnak kötelező a STEAM_ID-jának beküldése a verseny előtt
  • Az 1 évnél fiatalabb accountok tulajdonosainak el kell számolni vele, hogy idáig hol voltak
  • A STEAM_ID bekerül egy adatbázisba, akinek pedig változik az accountja, annak szintén el kell számolni vele, hogy miért
  • Nem regisztrált perifériát, valamint bármilyen USB-s adathordozót szigorúan tilos a gépekre kötni

Megkérdeztük az Baka Bélát, az ICL egyik főszervezőjét, hogy miért látták szükségességét a szigorításoknak.

Sajnálatos módon egyre több és több a csaló. Ezeket a “játékosokat” ki kell gyomlálni, hogy élhetőbb közösséget kapjunk. Manapság már az sem ritka, hogy egy neves kupán, ahol sok ezer dollárért küzdenek a csapatok, csalót fognak… Számunkra ez felfoghatatlan, nem tudjuk elfogadni, nulla a tolerancia feléjük. A visszajelzések alapján a közösség jól fogadta a szigorításokat, ezt többen privátban megerősítették. Bíztunk ebben a hozzáállásban, hisz ő érdekük is, hogy a tényleges, nem pedig a “rejtett” tudás diadalmaskodjon. Azt még hozzátenném, hogy a következő rendezvénytől még komolyabb szigorítások érkeznek, elősegítve a scene további fejlődését!

 

Szóval mostantól lesz egy saját ICL adatbázis, ami a kitiltott játékosok táblázatát nagyszerűen kiegészíti majd a jövőben. A további információkat az ICL oldalán találjátok.

Rákosiékat már nem biztos, hogy láthatjuk az ICL-en – gamer.hu

Az ICL vezetőségének is szemet szúrt, hogy valami furcsa a Team Rákosi csapatban. A hazai scene legújabb “fényes” csillaga, a Team Rákosi körül gyűlnek a felhők. A hazai ICL LAN szervezőgárdájának is feltűnt, hogy valami nem tiszta a srácokkal, ugyanis a “Felfüggesztett Játékosok” táblázatuk 5 új névvel bővült.

A Team Rákosi csapata pedig még jelenleg is elbírálás alatt áll, várjuk, hogy mi derül majd ki a demókból.

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva