League of Legends

A feledésbe nerfelné a Riot a Locket of the Iron Solarit!

Cloud - Igrici Áron - 7 éve Címkék: Locket, PBE,

A Locket jelenleg egy divatos támogatótárgynak számít, masszív pajzzsal lát el akár egy egész csapatot. A jövőben ez a pajzs változhat.

A Locket of the Iron Solari elveszítheti a közkedveltségét, ugyanis a Riot komoly nerf-pöröllyel tervezi nyakon csapni a tárgyat. Arról nem is beszélve, hogy kizárólag varázssebzés ellenivé kívánják tenni.

Jelenleg kijelenthetjük, hogy a támogató tárgyaknak van egy uralkodó triumvirátusa. Ez a három “kötelező” tárgy a Redemption, az Ardent Censer, valamint a Locket. Hihetetlen erőt kölcsönöznek ezek a tárgyak, ha jó időben vannak használva, képesek egy elveszettnek tűnt csapatharcot pillanatok alatt visszafordítani. Ráadásul ezek a tárgyak kiválóan működnek együtt, már-már egészségtelen színvonalon. A Locket és a Redemption például aktiválja az Ardent Censert, így nem csak egy karakter tudunk buffolni a tárggyal, hanem mindenki mást a környezetünkben, ráadásul vegyük figyelembe, hogy ezek az effektek önmagukban sem gyengék.

Riot Meddler a következőket mondta, amikor a Locket nerfről kérdezték az egyik közösségi fórumon:

“Óriási probléma, hogy a Locket önmagában képes minden Burst-öt ellehetetleníteni. Így az orgyilkosok szinte teljesen irrelevánssá válnak a játékban, ez pedig nem egészséges. Habár, mindezzel még ki is tudnánk talán békülni, de mindezeken felül a Solari kombinálható más védekezőtárgyakkal is, s ez az összhatás már tényleg megborítja az egyensúlyt. Nem szeretnénk teljesen ellehetetleníteni a tárgyat, de mindenképpen át kell alakítanunk.”

A támogató és lövész játékosok most biztosan felhördültek, tekintve számukra ez egy kiváló helyzet. Viszont nézzük meg mindezt a másik oldalról, az orgyilkosok, vagy harcosok, akik az ellenfelek arcába ugranak már közel sem örülnek egy ilyen effekt halmozásnak. Nem is látni nagyon orgyilkosokat mostanában…

A Riot jelenleg több változtatást is tesztel, köztük az egyik legérdekesebb az a módosítás, ami korlátozná a Locket védelmét, s csakis varázssebzés ellen tenné hasznossá. Ez a módosítás is játszható lenne, viszont a jelenlegi stádiumához viszonyítva a föld alá nerfelné a tárgyat. Főleg amiatt, hogy eddig sem az AP burst volt a legnagyobb fenyegetése a lövészeknek és a sebezhetőbb karaktereknek.

“Több eshetőséget is tesztelünk, van olyan verzió, ami masszív tankosságot igényel ahhoz, hogy erős legyen, itt az életerőhöz kötött az aktívja, olyan is van, ami varázsellenállás, vagy páncél alapú, de listán van egy olyan módosítás is, ami kizárólag varázssebzés elleni pajzsot von a környező játékosok köré.”

A Riot gyorsan rendet szeretne tenni a Riften, így már akár a 7.21-es frissítésben érkezhet egy nerf a tárgyra.

Szerintetek is egészségtelenül erős a Locket?

Nyitókép: 12up.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva