Counter Strike

Ez már a vég? A Virtus.pro random lengyel kiscsapatok ellen is veszít, de nem cserél!


Noname lengyel ötös ütötte ki a Virtus.pro-t a lengyel WESG kvalin. Pasha-éknak semmi nem jön össze, egyre mélyebben a csapat.

A Virtus.pro vesszőfutása már szeptember óta tart, legutóbb az ESG Tour rájátszásában értek oda normális helyre. Akkor a legjobb 4 közé jutottak pasháék, utána jött a lejtmenet:

  • Az ESL Pro League-be fel se jutottak, nem kerültek be Európai legjobb 14 csapata közé.
  • Az ECS-be bejutottak, ott egyelőre 50%-os a mérlegük.
  • Az ESL One: New Yorkra meghívottként érkeztek, csoport utolsóként távoztak. Egy mapot se nyertek.
  • Az ELEAGUE Premier ugyanez, map győzelem nélkül utaztak haza, utolsóként.
  • A legnagyobb csapást azonban a WESG lengyel selejtezőin kapták: kiestek a VenatoreS nevű kiscsapat ellen.
Forrás: HLTV

Nagyon durva statisztika a clutch-ok száma! A Vp egyetlen egyet nyert meg, a VenatoreS viszont négyet is. Ha ezeket a köröket mindig az esélyesebb csapat nyerte volna, simán máshogy alakulhatott volna a meccs!

De a Virtus.pro kötelező köröket bukott el, így teljesen megérdemelten estek ki:

A lengyel selejtezőből két továbbjutó érkezik majd Barcelonába, de egyik sem a VP lesz. Tavaly ők nyerték az EU döntőt és a kínai nagydöntőn haramdikok lettek. Most a legjobb 20 EU csapat közé sem kerültek be.

TaZ egyik legutóbbi interjújából azonban az derült ki, nem terveznek változást a csapaton belül:

“Minden megvan a csapatban, hogy újra naggyá váljon. A cserék nem tennék jobbá a VP-t, hacsak valaki ki nem égne, akkor elkerülhetetlen lenne. Aki csak a pénzért lesz profi, annak rövid karriere lesz. Mert nem lesz elég tökös hozzá, hogy túlélje a nehéz időszakokat! De mi itt vagyunk!”

Ezek alapján nem úgy tűnik, hogy egyhamar cserélne a Virtus.pro, de milyen kudarc kell még ahhoz, hogy rászánják magukat? Major legendaként ott lesznek az ELEAGUE Boston csoportkörében.

De ha nem válnak legendákká, akkor is tart majd a türelem? Vagy csak akkor lesz csere, ha egyszer már a Majorra se jutnak ki?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva