Gaming

Megdöbbentő esport sztorikat teregetett ki a Dot Esports női szerkesztője


Saira Mueller a globális trendhez csatlakozva felszólalt az esport világon belüli zaklatók ellen, és minden nőtársát erre bátorította!

“Ha tudtam volna, hogy nem vagy szingli biztos rád nyomulok!” – kezdi beszámolóját a Dot Esports szerkesztője, Saira Mueller.

A hölgy az egyik legnagyobb esport márka tulajdonosától kapta a fenti “bókot”, ráadásul nem ez volt az első eset.

“Korábbi rendezvényeken folyamatosan kereste a társaságom, amikor csak lehetett hozzáért a derekamhoz vagy éppen a fenekemhez. Ezen az estén csak az mentett meg, hogy valamiért azt hitte, van valakim.”

Saira szerint a probléma nem egyedi, és az esportban tevékenykedő hölgyek szinte mind tudnának hasonló sztorikat említeni. Olyanokat, amik bőven kimerítik a szexuális zaklatás fogalomkörét.

És hogy mit is értünk ez alatt?

“Nem kívánatos szexuális közeledés, szexuális szívességgekre való felkérés és más nem szexuális jellegű bosszantó verbális vagy fizikai viselkedés.”

Ismert szervezetek tulajdonosai, menedzserek, profi játékosok, kommentátorok, a rendezvény szervezői, játékfejlesztők, kiadók és esport újságírók és a streamer társadalom szereplői is érintettek.

Hosszú tehát a lista, akikről mesélni tudnának, hiszen a nők egymás között megosztják ezeket a sérelmeket. Saira gyors fejszámolás után 11 olyan embert is tudna mondani, akik zaklatták, bár még csak 2 éve dolgozik az esport területén.

“Partik utáni óvatos tapogatózástól a nyílt ajánlatokon keresztül a szexuális tartalmú közösségi média üzenetekig sok minden volt már.”

De akkor miért nem szólal fel ellene senki? Ezt kérdezi Saira is, hiszen a változás egyetlen módja, ha ezek a nők felemelik a hangjukat. Ezt a hosszú és küzdelmes utat kezdte most el a szerkesztő hölgy, Dot Esports-os cikkével.

Nevek nélkül említést tesz:

  • Egy profi HotS játékosról, aki azt terjesztette róla, hogy lefeküdtek.
  • Egy csapat menedzserről, aki nyíltan rákérdezett egy közös éjszakára, és nem értette miért kerülte őt később.
  • Egy játékfejlesztőről, aki megkérte hogy menjen át pár lánnyal a szobájába egy orgiára. Mindeközben egy párkapcsolatban élő férfiról beszélünk.
  • Egy esport jogászról, aki szintén nyílt felkéréssel fordult felé, hátha összejön a dolog.
  • Egy esport videó producerről, aki azzal próbálta felszedni, hogy ha nem lenne családja, biztos rányomulna. Nem jött be ez sem.

És ez még csak a 11 sztori fele! A kezdeményezés tehát tényleg nem csak egy-egy eset miatt indult, a szexuális zaklatás úgy tűnik az esportban is komoly probléma. Saira reméli, hogy felnyithatja az emberek szemét és mások is csatlakoznak majd mellé idővel.

Ha ugyanis az esport milliárdos üzletággá szeretné kinőni magát, az ilyen tényezőket csírájukban kell elfojtani a közösségen belül! És igenis meg kell tanulni profin kezelni a nők szerepét ezen a területen!

Az eredeti cikket a Dot Esports oldalán, ezen a linken érhetitek el!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva