Counter Strike

Lord Gaben a 100 leggazdagabb amerikai között van


Gabe Newell a Forbes több leggazdagabb listáján is előkelő helyen szerepel.

A Valve alapítója bármit megvásárolhat a következő Steam Sale-en (ami egyébként valószínűleg 10 nap múlva esedékes), ugyanis a vagyona nem kevesebb, mint 5,5 milliárd dollár, ami 1485 milliárd forintnak felel meg. Így hát nem csoda, hogy nemrég bekerült a Forbes 400-as listájába, ahol a 400 leggazdagabb amerikait gyűjtik össze és rangsorolják vagyonuk szerint. Ebben a listában pedig Gabe Newell a 97. helyre került idén. Emellett a “Richest in Tech”, azaz a Technikai vívmányok által leggazdagabbak közül a 43. helyezést érte el, emellett pedig a 423. leggazdagabb milliárdos az egész Földön.

Egy Sale Gabennek nem akadály

Annak idején Gaben a korai Microsoft alkalmazottak egyike volt, aki részvényeket is birtokolt a vállalatból. Amikor pedig rakéta gyorsasággal szálltak el a részvényeik ára, minden Microsoft alkalmazott dollármilliomossá vált. Ekkor Gaben egy korábbi Microsoftos kollégájával, Mike Harringtonnal megalapította a Valve-ot 1996-ban és több, mint 20 millió dollárt költött a cégre és a Half Life elkészítésére a saját pénzéből. Ez pedig szépen visszahozta a hasznot, de az igazi aranybánya az maga a Steam áruház, ami az elmúlt években rettentő sok pénzt hozott a konyhára.

Gaben a legutóbbi Dota 2 IT-n

Gabe 2012 év elején megközelítőleg 1.5 milliárd dollár vagyonnal rendelkezett, majd ugyan ezen év végén már 4,1 milliárd dollárra rúgott a vagyona, most pedig 5.5 milliárd dollárral rendelkezik. A Counter-Strike Global Offensive 2012 augusztusában jelent meg, ami azóta is vezeti az eladási listákat.

Mellékesen a 97. helyezéssel pont 3-al van a 100. előtt, ami köztudottan Gaben nagy ellensége, ugyanis egyetlen Valve által készített játék sem kapta meg a 3 részét, azért még sokan reménykedünk egy Half Life 3-ban.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva