Counter Strike

Az Nvidia szándékosan lassítja a CS:GO-t? Pár kattintás és visszajön a régi magas fps!


Ezúttal a Windows 7 oprendszerrel rendelkezőknek van lehetőségük plusz fps-re szert tenni.

Legutóbb a Windows 10 esetében bevezetett újításnak köszönhetően pár kattintásért cserében több fps-t kaphatunk, ám ebből a Windows 7-esek kimaradtak korábban.

Egy egyszerű trükkel plusz fps-hez juthatunk PUBG és CS:GO alatt is! – gamer.hu

Mindössze egy Windows 10-re van szükségünk és pár percre, hogy több fps-t érjünk el. Egy újabb trükkre figyeltek fel többen, ez pedig jól jöhet bármilyen játék esetén. Különösen a PUBG-nél, mivel a játék jelenlegi formájában eléggé optimalizálatlan. PUBG alatt 40-ről 60-80-ra emelkedett ezt a megoldást alkalmazó játékos fps-e, szóval pár kattintást mindenképp megér!

Ezúttal viszont a Windows 7-tel rendelkezőknek van pár tippünk, amit lemusz dokumentált. Ő azt vette észre, hogy a GTX 950-es videókártyájával az újabb driverek hatására csökkent az fps-e CS:GO-ban, ezért csinált egy videót, amiben összehasonlította a régi és az új driver alatt kapott fps-eket.

A videóban jól látható, hogy szinte minden esetben több fps-t kap a régebbi (376.33)-as driverrel, a végeredményen pedig egyértelműen látszik, hogy ez nem is keveset jelent fps-ben. Míg a régi driverrel 310-es átlag fps-t kapott az FPS Benchmark pályáján, addig az újjal csupán 247 fps volt az átlag, ez 63 fps különbséget jelent, ami azért játékban eléggé észrevehető.

fps különbség | Forrás: lemusz

Az oka pedig több dolog is lehet. Egyrészt az újabb driverekben inkább a modernebb játékokra optimalizáltak, ezek pedig a DX12-es és DX11-es játékok kivétel nélkül, a CS:GO pedig a jó öreg Source motort használja, ami még DX9-es. A másik oka pedig az lehet, hogy az Nvidia szándékosan akarja kipörgetni a régebbi videókártyájit a piacról, hogy a felhasználóik újabbra váltsanak, ezzel profitot hozva a cégnek. Ezért inkább a legújabb szériájú kártyáikra optimalizálnak, a régiekre pedig nem fordítanak akkora hangsúlyt. Aki viszont PUBG-vel is játszik, annak nem javasoljuk a régi driver vissza tételét, mivel az új 380-as szériát kifejezetten a PUBG-re is optimalizálták, így itt több fps-t kapunk az új driverrel.

Redneck is tesztelte a fentebb említett két drivert a GTX1060 6gb-os videókártyájával és a következőket tapasztalta:

378.92-es driverrel mértem háromszor:
268, 278, 279 átlag fps-t kaptam
385.41-es driverrel:
244, 256, 254 átlag fps-t

Szóval aki szeretne egy kis plusz fps-t az töltse le a 378.92-es drivert az nvidia honlapjáról, majd törölje a jelenlegi drivert és telepítse fel a letöltött 378-at.

A Windows 10 esetén nincsenek információink, hogy hogyan befolyásolja a régebbi driver az fps-t. Az AMD videókártyák esetén is lehetséges hasonló fps növekedés a régi driver vissza tétele esetén.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva