Counter Strike

A legismertebb magyar csalók krónikája


Egyre nagyobb problémát jelentenek itthon is a cheaterek, de kik azok, akik már lebuktak és még mindig köztünk járnak? És miért vannak még itt?

Azt hiszem azoknak, akik ismerik a hazai scene-t, biztosan tudják, hogy nem egy csaló van idehaza. Lehet itt mat1-zni, de véleményem szerint Zilay úr csak a jéghegy csúcsa és nem Ő az, aki a legpofátlanabbul tolja az egészet. Persze az, hogy az idén is akart indulni a WESG-en egy elég érdekes ötlet volt (erről majd később), szerencsére nem talált maga mellé 4 játékost végül. Mostanában egyre több problémát jelentenek a csalók, elég ha csak a legutóbbi PlayIT kvalira, vagy az ICL szigorításaira gondolunk. Ezért úgy gondoltam, hogy érdemes végigszaladni mi kis hazai magyar csalóinkon.

OLYMPUS

Az ICL-es vágódeszkás srácok, akik OLYMPUS névvel lementek LAN-ozni, az még csak a kezdet volt. Nem mondom, kellett bőr a képükre, hogy az egér memóriájában lévő aimmal eljöjjenek egy LAN-ra, de ott azért nem volt még olyan hatalmas a nyeremény. Mondhatnánk, hogy nekünk is van igazi magyar KQLY-nk.

Team Rákosi

Ám az utóbbi időben a Major kvalifikáción felfigyelt a CS:GO közösség a -mi nagy szégyenünkre- arra a magyar csapatra, akik elég nyilvánvaló módon lecsalták a kvalit, de a Kinguin még így is átgázolt rajtuk. Nyilván attól, hogy előfizet egy közepes játékos valami premium cheatre még nem fognak tudni összeszedetten játszani, szerencsére itt is ez történt a véleményem szerint, de félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy az egész csapat csalt, de hogy valaki mondta az infókat az egészen biztos. Hiába tagadta seljoy (aki időközbe gavinhoként tért vissza) a vádakat, az interjúba pedig a következőket mondta:

Mondtam már, a múltunk miatt. Velem is előfordult már, hogy nem játszottam tisztán. Megvan a magunk keresztje, de az már elmúlt. Nekem édesapám kisebb megszakításokkal 22 évet ült börtönbe. Kijött, bement, ez ment. Aztán végül kijött és megváltozott, teljesen! Szóval személyes érintettségből tudom, hogy meg lehet!

Lehet hogy még mindig vissza kell menni seljoynak, akarom mondani gavihnonak az eltiltottak közé, mert még nem tiszta? Ezt nem tudjuk, de az biztos, hogy nem tiszta a múltja, mert kapásból 4 VAC-os accountját találtam meg 2 perc alatt.

Update: Májk_rém időközben megkapta a jól megérdemelt VAC banját.

Lynchmeister / Hussar

Huszár még a N6 játékosa volt egykoron, aztán beütött a krach, szakított vele a barátnője ezért felment pörögni egy jót a CS-be, persze kapta is az ajándékot, majd ő is úgy gondolta, hogy egy névváltás elég lesz a visszatéréshez. Így hát praktikusan felvette a családnevét a játékba, így lett Hussar. Nagyon úgy tűnik, hogy megbánta azt, hogy csalt és eléggé próbál még a köztudatban maradni, folyton részt vesz ESL kupákon és gyakran véleményezi a hazai scene-t, ami viszont érdekes, hogy utálja a csalókat ő is, Rákosiékat például kifejezetten szidta.

egy komment a sok közül

Persze amikor már más VAC banos mivolta a téma, akkor egyből fordul a kocka és egyből előjön azzal, hogy szar a rendszer.

Balozera

Balóval még Hemi csinált interjút korábban, ő azt nyilatkozta magáról, hogy Ő a magyar s1mple, csak még a skillben nem tart ott. Aztán elkezdett kesszikével meg Flash-sel mixelgetni, aztán lebukott csalással.

Úgy tűnik a skillt hamar akarta megszerezni, nyilván Flash mellett már elég gyenge volt alapból, így cheathez nyúlt. Ezzel még nem is lenne semmi baj, ha nem lennének furcsa tévképzetei a srácnak. A Lenovo kupa kapcsán teljesen fel volt háborodva, hogy “mi az, hogy ő nem játszhat?”. Erre persze ment a válasz, hogy “Azért, mert VAC banod van”. De balo azóta már szerzett új accot és amúgy is, az 8 hónapja volt és ő csak 3 hónapot csalt, azóta egyáltalán nem.

Mit mondhatnánk? Kár volt vele interjút csinálni, mert azóta minden egyes twitch chaten megjelenik és folyamatosan írogatja az orbitális hülyeségeit és szintén próbál a köztudatban maradni, a fentebb látható interjú miatt pedig azt hiszi magáról, hogy valaki, ami eléggé súlyos tévképzet.

Tőle a személyes kedvencem a következő:

“Aki az adott kvalin csal oké nézzék meg, ÉS HA VALÓBAN CSALT akkor bannolják ki. De azért mert valaki csalt valaha, az már soha sehol nem játszhat? “

Szóval mehet minden csaló, majd az adminok végignézik az összes meccsét és ha az adott kvalin csalt, akkor érvénytelen a meccs és mehet a kövire. Tök jó gondolatai vannak ennek a srácnak, nem?

Szerzetes

Szerzetes valamiért nagyon ismert játékossá szeretne válni, ezt onnan tudom, hogy 1 éve annak idején jött mixbe és megkérdeztük hogy ki ő? Ezt pedig nem tudta hová tenni, hogy “miért ne ismernénk? Ő szerzetes és rengetegen ismerik.”

Nemrég a HPL-be is meghívták, amit nem tudtam hová tenni, erről írtam is egy rövid posztot, hogy hogyan kerülhet be egy olyan ember, akinek már 1 éve is több VAC bannal rendelkezett, a FaceIT bannoknak meg még utána se néztem akkor. Persze egyből jött és védekezett, hogy a kisöccsének adta kölcsön az accot, meg haldoklott a videókártyája és épp azért nem lőtte. Na meg streamelt is és akkor nem lehet csalni. Hát persze, mert 2017-ben nincsenek olyan csalások, amik nem látszódnak a streamen 🙂 Azóta szerencsére valaki írt a FaceIT-nek és megkapta az újabb banját a srác.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fetrengtem a földön a nevetéstől.

mat1

Természetesen mat1 sem maradhat ki a sorból. Ő volt az, aki még a saját csapatával is elhitette, hogy ártatlan. Neki köszönhetően jutott le a Pixel tavaly a WESG-re, ahová már Zilay Úr nem mert elmenni, mert állítása szerint nem ékezett meg az útlevele a postára (mellékesen pont a posta felett lakott állítólag).

Szóval a srác különféle full kamu indokot hozott fel, így végül Flash ment helyette Kijevbe. Persze lebukott később, ráadásul éles meccsen vette észre az ESL anti-cheatje a csalást.Arról korábban beszéltünk gabesonnal és DEvvel is, hogy mennyire tönkretette ez az egy ember a karrierjüket és itt ezzel van a probléma.

Hussar és Mat1 | Forrás: Huszár B. Facebook (nyilvános kép)

Egy csaló miatt nem gabessonék jutottak tovább és jól látható, hogy mennyire nem oké az, amikor valaki más esélyeit és életét teszi tönkre egy csalás miatt. Ezek után pedig idén ismét volt pofája jelentkezni a WESG-re, sőt még az ICL bárba is van képe odamenni Hussar barátjával, még képet is lőttek.

Miért hagyjuk?

Nem értem, hogy miért hagyja a közösség, hogy ugyan azok az arcok újra próbálkozzanak. Miért van pofájuk újra próbálkozni, miután tönkretették mások játékát? Miért vannak olyan játékosok, akiknek egyáltalán eszébe jut, akár egy pillanatra is együtt játszani velük. Nekik nem gáz az, hogy ezek után egy lapon fogják említeni őket egy csalóval? Vagy semmi sem szent és ennyire csak a győzelem számít?

Nagyon remélem, hogy a hunbanlist visszatér és mindenki számára egyértelművé válik, hogy a csalásnak van következménye. Nyilván nem örökre tiltják ki a játékosokat, amivel én nem feltétlenül értek egyet, de valami egységes rendszer már nagyon kellene, reméljük hogy az ICL vezetősége hamar előáll a megoldással.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva