Counter Strike

Scam vagy nem scam? Itt van 10 oldal, ami tuti nem ver át!


A tradebotok megjelenése óta egyre több oldalról derül ki, pusztán átverik a felhasználókat. Röviden: ahol depositolni kell, onnan érdemes kifordulni!

A tradebotok lényege a csere folyamatának automatizálása a gyors cserék lebonyolításának érdekében. Ez nagyon fontos, nem a tradebotokkal van a gáz! A tradebotok által használt árakat legtöbbször 2 tényező határozza meg:

  • Az oldal saját árlistája, akihez tartoznak. Ez az alapár. Ami egy szubjektív lista, ahol az összes skint beárazzák. Olyan értéket rendelnek hozzá, amilyet szeretnének, amennyiért venni vagy eladni akarják. Ez működhet saját elképzelés alapján, de az macera, egyszerűbb behúzni valahonnan. Éppen ezért egy csomó oldal használ már csgoanalyst.com-os API-t az árak meghatározásához. Ami ott van, náluk is az lesz az ár.
  • Az alapár mellett pedig van még a plusz költség, amit felszámolnak a szolgáltatásért. A legtöbb tradebotnál ez skin érékének 3%-a. Ebből profitál az oldal, ebből tartja fenn magát. Előnye hogy gyorsan, alkudozás mentesen lehet cserélgetni, viszont mindenkinek át kell gondolnia hogy megéri-e neki a plusz költséget.

Ha egy oldal saját árlistát használ és az nem igazán tükrözi vissza az “általánosan elfogadott” csgoanalystes árakat, akkor ott lehet kiskapukat keresni. Ha például van egy skined, amit az oldal árlistája túláraz, de van bent egy olyan skin az oldalon, amit az árlista alul értékel, akkor még akár profittal is ki lehet jönni egy ilyen cseréből.

Hiába a 3%-os működési költség, ha sokkal drágábban adod el a sajátod, és sokkal olcsóbban veszed ki a bent lévőt.

Ilyenkor ugye csak kiválasztod amit szeretnél az oldaltól, kiválasztasz az inventory-dból egy ugyanolyan értékű tárgyat és mehet a csere!

Forrás: YouTube

De hol van itt az átverés? Eddig ez sima ügyeskedés!

Az átverés, lehúzás, vagyis scam ott kezdődik, hogy vannak oldalak amik a sima csere helyett credit rendszert vezetnek be. Magyarul neked először be kell tenned a skint deposittal, ezért kapsz valamennyi kreditet. És csak utána tudsz (legalább is tudnál) abból a kreditből kivenni skint.

Ha belegondolunk, ennek a plusz átváltásnak semmi értelme. Saját nyereségét, azt a 3%-ot úgy is le tudja venni, hogy a skinek árait változtatja. Ehhez nem kell külön credit az oldalra.

Szóval ennek plusz rendszernek semmi értelme. Csak az, hogy be tudjon az oldal scammelni!

Beteszed a skint deposittal és utána random “hibát” ir ki amikor próbálsz bármit is kivenni. A betett coin meg ott marad, és maximum nézegetni jó, kivenni bármit is már kevésbé.

Scam oldalt találni sajnos pofon egyszerű. Beírod Google-be hogy “csgo tradebot” és már dobálja is őket!

Forrás: Google

A felső 4 hirdetésből egyik ugye az opskins, ez tiszta. A tradeit egy legit tradebot coin rendszer nélkül, de a másik 2 már depoitos átverés.

Megbízható oldalt már sokkal nehezebben találni! De íme 10 csereoldal, ami a működési költség 3%-val így is megvág, de legalább nem nyúlja be a skinedet, mint coinos társai. Ugyanúgy botokkal cserélsz és figyelni kell az árakra, de kicsalni tőled semmit nem tudnak:

A cikk megírásában óriási segítség volt Balczer Dominik, ezúton is köszönjük!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva