Counter Strike

“Fenyegetünk, fenyegetünk? Akkor inkább húzzatok innen!” – bekeményített az ESEA


A botrányos történet második része, ahol fordul a kocka és közbelép az ESEA, mielőtt még nagyobbra hízik a balhé!

Az előzményekről alább olvashattok, de jöjjön a lényeg röviden: Az ESEA MDL ligájában játszó csapat, név szerint a Morior Invictus főnöke megfenyegetett egy kommentátort. Az ok a világ leghülyébbike: le ne merje adni a meccsüket! Pedig a csapatok inkább kérni szokták a közvetítést. A fentebb említett csapat, ha ennyire kerülni akarta az élő adást tehát vagy csal, vagy bundázik vagy szimplán hülye. Esetleg valamelyik játékos nem szereti ha nézik, viszont ezt előbb vagy utóbb meg kell szoknia, ha magasabb szinteken is tervez játszani.

Csalás, bunda vagy nettó hülyeség? Megfenyegették a kommentátort: le ne merje adni a meccset! – gamer.hu

Vajon kinek állhat érdekében arra törekedni, hogy az együttese NE szerepeljen az élő adásban? Vannak dolgok, amiket sose fogunk megérteni. Lássuk tehát, jól értjük-e a dolgot! Adott egy liga, jelen esetben az ESEA MDL 26, ahonnan a legjobbak bejuthatnak az ESL Pro League mezőnyébe.

Most azonban az ESEA product managere vette kezei közé az irányítást. Mert bármi is volt a fenyegetés oka, nincs helye a profi esportban. Ennek köszönhetően jól ki is bannolták a szervezetet:

A rövid közleményt persze alaposan kifejtették, és elolvasva csak egyetérteni tudunk:

Több bejelentés után középpontba került a Morior Invictus Esports, megtettük a kötelező lépéseket. Az ESEA hálózatáról való bannolást elindítottuk. PZLA, a csapat tulajdonosa gyanúsítható több fenyegetéssel, mind a közvetítők, mind a szponzorok/partnerek felé, akik streamelték volna a meccseket.

Ez elfogadhatatlan! Ezért úgy döntöttünk, hogy eltávolítunk mindent, ami hozzá köthető (név, logo, stb…) azonban a játékosok folytathatják a versenyt.

Végülis minden jó ha vége jó. Jó hír mindenkinek, hogy egy ekkora szervezet figyelemmel kíséri a botrányokat, reméljük, hogy így lesz ez a jövőben is!

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva