Gaming

Irány az olimpia: az Intel összehozza a sportot és az esportot


Phjongcsangba utazik az Intel Extreme Masters sorozat.

A kompetitív gaming és az olimpiai játékok kapcsolata több alkalommal is felmerült már az elmúlt egy évben, az Intel pedig most könnyen lehet, hogy megteszi az első komolyabb lépést az összefonódáshoz: bejelentették, hogy 2018 februárjában Phjongcsangba látogat az Intel Extreme Masters rendezvénysorozat.

Az időpont és a helyszín nem véletlen, hiszen éppen ekkor rendezik majd a XXIII. téli olimpiai játékokat a dél-koreai városban – olyannyira szoros együttműködésről van szó, hogy az eseményt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is támogatja. Az online selejtezők ebben a hónapban indulnak majd, méghozzá a koreaiak legnagyobb kedvencében, StarCraft II-ben – mi másban.

“Büszkék vagyunk arra, hogy világszintű top partnerünk, az Intel elhozza ezt a versenyt Phjongcsangba a 2018-as téli olimpiai játékok felvezetéseként. A múlt heti Olimpiai Csúcstalálkozón a NOB úgy döntött, hogy mélyebben is foglalkozni fog az esport és az olimpiai mozgalom kapcsolatával. Ez pedig most egy izgalmas jövő kezdete, kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle” – mondta a NOB televíziós és marketing részlegének ügyvezetője, Timo Lumme.

Ez azonban még nem minden, az Intel ugyanis az olimpiai faluba is elviszi az esportot. Itt a Ubisoft télisportos játéka, a Steep lesz a főszerepben, mely egyben a téli olimpiai hivatalos játéka is lesz egyben – ennek megfelelően decemberben egy kapcsolódó kiegészítőt is kap majd Steep: Road to the Olympics néven.

A látogatók és az olimpikonok tehát virtuálisan is deszkára vagy sílécre pattanhatnak majd, de ebből a játékból is lesz verseny – az ezzel kapcsolatos részleteket valamikor november folyamán fogják bejelenteni.

Minden eddiginél komolyabb törekvéseknek lehetünk tehát szemtanúi: az Intel időben és helyileg is közel hozza egymáshoz a hagyományos sportot és az esportot. Kiemelt jelentőségű lépés ez az esport jövőjét és globális népszerűségét tekintve!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva