Counter Strike

Usmanov szorul: nyomoznak a VP és az SK tulaj kétes ügyei körül


Nem csak az esport világon belül vannak furcsa húzásai az orosz üzletembernek, a gyanú szerint milliárdokat most tisztára. Lehet az esporttal is?

Usmanov munkásságát mindig is általános értetlenkedés fogadta az esport világon belül. Felsorolunk párat a gyanús megmozdulások erdejéből:

  • A Virtus.pro, Na’Vi és SK tulajdonosa egyszerre, nem ütközik etikai szempontokba az, amikor ezek a csapatok egymás ellen játszanak?
  • Az EPICENTER tulajdonosaként igazságos, hogy saját CS:GO és Dota2 csapatait rendre automatikusan meghívja a tornára?
  • Normális az, hogy 100 millió dolláros tőkeinjekciót fecskendezzen egyetlen esport csapatba, a VP-be?
  • Ésszerű egy utóbbi időkben keveset mutató Virtus.pro-nak havi 25.000 dolláros fizetést adni?
  • Minek egy orosz bootcamp ház a VP-nek, sok millió dollárért, ami ráadásul egy ötcsillagos szállodánál is menőbb?
  • Teljesen mindennapos vadonatúj Mercedes-ben fogadni a játékosokkal, random dolgokban?
  • A G2A és régebben a CS:GO Lounge tulajdonosaként normális dolog a saját csapataira téteket meghatározni? Nem merül fel a bunda lehetősége egy meccsen?

Estig lehetne sorolni egyébként, az Usmanov körüli sztorikat, és még akkor se lenne vége. Gondolom mindenki ismeri a VP szabály, ami CS:GO Lounge-on alakult ki! Ha a VP nagyon esélytelen, valahogy mégis nyer, ha nagyon esélyes, mindig veszít. A vicc csak az, hogy mindkettőnek ő a tulajdonosa ugyebár.

Forrás: BBC

A Paradise Papers néven kipattant világméretű offshore botrány kapcsán viszont kezd összeállni a kép Usmanov körül. A BBC gyanúja szerint ugyanis Oroszország legkiterjedtebb pénzmosó hálózatát igazgatja! Olyannyira, hogy még az a cég is az övé, aki hivatalszerűen a pénzmosások után nyomoz! Hát csoda, hogy eddig sose kapták el?

A nagy kérdés persze csak az, egy ekkora “üzletember” meg tud-e bukni valaha.

  • És ha igen, akkor azok az érdekeltségeket, amiket eddig tisztára mosott pénzből tartott fent, vele buknak-e. Például egy EPICENTER sorozat, vagy az általa pénzelt csapatok?
  • Továbbá, hogy az esport presztízsét mennyire húzza le, ha kiderül, hogy a világ legjobb csapatai ilyen kétes összegekből nőttek ekkorává?

A Paradise Papers nevű adatbázis a Nagy-Britanniához tartozó Bermuda szigetcsoportról szivárgott ki. Az Appleby ügyvédi iroda és a Asiaciti Trust vagyonkezelő társaság információi alapján a brit uralkodói családtól Putyin orosz elnökig sokak neve felmerült a napokban!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva