Gaming

Amint betiltják a PUBG-t, ez lesz az utódja: 100 emberes Battle Royale játék mobilra


Idén torony magasan a battle royale játéktípus az, ami viszi a prímet a játékiparban, s úgy tűnik a fejlesztők bőven látnak még benne potenciált!

A kínai Tencent Games kiadó neve lassan már mindenhol ott van a játékiparban, részesedésük van a Fortnite-ért felelős Epic Games-ben, birtokolnak néhány százalékot a PUBG-t kiadó Bluehole-ból, sőt még a League of Legends-et fejlesztő Riot Games-be is nagy pénzeket fektettek. Ráadásul úgy néz ki, hogy mostantól nem csak részesedni fog a nagyobb battle royale játékokból, hanem a kiadó el is készíti a saját játékát a témában. Ám ezúttal nem a PC játékosok csoportja lesz a célközönség, hanem az okostelefonok tulajdonosai! A Tencent ugyanis bejelentette legújabb mobiljátékát, a Glorious Mission-t, ami egy egyszerre 100 embert megmozgató battle royale játék lesz.

Valószínűleg maga a kiadó sem tagadná, a PlayerUnknown’s Battlegrounds sikerén szeretne meggazdagodni a cég. Már a Fortnite-nak is sikerült felmászni a PUBG kezdeti sikerének a hátán, gondoljunk csak bele miket érhet akkor el Kínában egy minőségi mobilos “port”. Arról nem is beszélve, hogy a PUBG is Kínából szerzi  a játékosállományának legjavát, így egy gyakorlatilag bárki számára elérhető mobilos kiadás még nagyobb áttörést eredményezhet, na meg pénzt…

Twitteren láthattuk az első videót is a játékról, ahhoz képest, hogy mobilra készül, egészen impozáns lett a látvány.

Ami tovább erősítheti a Tencent Glorious Mission-jének létjogosultságát, az éppen az alapokul szolgáló PUBG. Kínában ugyanis elindult egy pletyka, miszerint az állam be szeretné tiltani a játékot, mondván az: “veszélyt jelent a fiatalabb felhasználókra”. A Tencent pedig van akkora cég, hogy egy ilyet kijárjon magának, és saját játéka felé terelje az embereket! Mert ha mindez megtörténik és a PUBG-nek mennie kell Kínából, akkor bizony a Glorious Mission lesz az egyetlen lehetőség. Ez valamilyen szinten visszahozhatja persze az akkor már ex-PUBG játékosoknak a megszokott játékélményt, de mégsem ugyanaz.

Kitilthatják a PUBG-t Kínából! – gamer.hu

Mit jelent ezt a PUBG Corp.-nak és nekünk játékosoknak? Könnyen előfordulhat, hogy az idei év legfelkapottabb játékát eltávolíthatják a legnagyobb piacáról. A China Audio-Video and Digital Publishing Association közleménye szerint a játék túl véres és erőszakos, nem felel meg a szocializmus értékeinek és a fiatal játékosok számára káros is lehet.

Korábban már írtunk egy PUBG-re hasonlító mobilos játékról, ám az egy pofátlan másolata volt a Bluehole alkotásának. A Tencent-féle battle royale valószínűleg sokkal több önálló elemet fog felvonultatni. Ami nem lesz önálló, az a battle royale típus, azt pedig ugye nehéz sajátosan tálalni. Hiszen egy folyamatosan szűkülő pályán az életedért kell harcolnod. Ezt pedig vagy túléled, vagy nem…többnyire nem!

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva