League of Legends

Végre megtudtuk hogyan választja ki a Riot a Victorious skineket!


Egészen érdekes a sablon, amit rá lehet húzni az eddigi megjelenésekre.

Minden évben, a League of Legends aktuális szezonjának a végén, a kiválóan teljesítő játékosok jutalmat kapnak. Ez a jutalom nem más, mint egy hőskinézet, ami a Victorious skin családba tartozik.

Most már hét éve pörög ez a tradíció, így jó páran elkezdtek foglalkozni a témával a közösségi oldalakon, s úgy tűnik szépen lassan kirajzolódik egy szabályszerűség. A találgatásnak azonban a Riot most végleg véget vetett, ugyanis hivatalosan válaszolt a már sokat feltett kérdésre: “Hogyan döntenek a fejlesztők a Victorious skin gazdájáról?”

Hőskinézeteket nem öt perc összedobálni, így időbe telik a tervezés és a megvalósítás. Ennek okán a Victorious skint is időben kell elkezdeni, így az alanyt a profik tavaszi szezonjából választják. A kinézetet tehát nem csak a rangsorolt ranglétrához mérik, fontos, hogy a profik is sokat válasszák a hőst és domináns picknek számítson a Spring Splitben.

Fontos kikötés továbbá, hogy az adott hős nem rendelkezhet Victorious, Championship, vagy Conqueror hőskinézettel. Ez azt jelenti, hogy aki egy Victorious Karmát, Zedet, vagy éppen Ashe-t szeretne magának, az már most gyorsan tegyen le róla, mert a kikötés miatt ők kicsúsztak a képből. Mivel a tervezők egy előre megírt tervezet szerint dolgoznak, láthatják, hogy mely karakterek azok, akik biztosan nem kapnak hőskinézetet a szezon vége felé, így ha domináns volt tavasszal egy hős és láthatóan nincs tervezve neki skin az év végére, akkor nagy esély van arra, hogy az az adott karakter lesz a Victorious skin tulajdonosa.

Továbbá van egy nagyon érdekes kritérium is, a Riot nem készít Victorious skint olyan hőshöz, aminek kevés a kinézete. A magyarázat emögött az, hogy nem szeretnének nyomást helyezni az alacsonyabb szinten játszó játékosok vállára, ugyanis a Victorious kinézeteket csak és kizárólag Gold, vagy Gold feletti játékosok kapják. Így ha van egy Illaoi main Bronze szinten, nem tartják egészségesnek, ha megszakítják a szívét egy ízléses, új kinézettel, ami elérhetetlen a számára. Így ha még nem is jutnak el bizonyos játékosok a Victorious eléréséhez, lesz bőven más kinézet, amit megszerezhetnek az adott hősre.

Végezetül pedig, nem kaphat Victorious skint olyan karakter, akinek komoly változtatása érkezhet a megjelenés környékén. Ezt az esetet nagyon nehéz előre megjósolni, leginkább csak a tervezők tudnak ezzel a kikötéssel számolni, nekünk, mezei játékosoknak nincs rálátásunk az ilyesmire. Így ezt a pontot nem is fogjuk tudni jövőre alkalmazni, amikor elkezdünk találgatni.

Az idei év választottja Graves lett, s az elmondottak alapján tökéletesen beleillik a Victorious témába. Remélhetőleg lassan elkezdi kiszórni a jutalmat a Riot mindenkinek, aki megérdemli.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva