Gaming

2 milliárd forintos büdzsé egy magyar esport versenyre? Ennek nagyot kell szólnia!


Ha a számokat lefordítjuk nemzetközi viszonylatra: 7,5 millió dolláros versenyről beszélünk. Sosem látott felhajtás jöhet az esport körül!

7,5 millió dollárból nagyon sok mindenre futja! Egyszerre több versenyszámra, nemzetközi szinten is vonzó díjazásra és világsztárok meghívására! Valamint olyan látványvilágra, ami tényleg felteszi Magyarországot az esport nagytérképére!

Bár a konkrétumokról egyelőre semmi hír a V4-es esport bajnokság kapcsán. Csak annyi biztos, hogy Magyarország kormánya támogatása mellett az Egymillióan a Magyarországi Esportért Egyesület szervezésében zajlik majd.

És hogy mennyire kezelik kiemelt fontosságúnak az ország vezetői az ügyet, arról a hivatalos közlöny hűen árulkodik. Ebben ugyanis arra kérik a kabinetfőnököt, hogy:

“… soron kívül intézkedjen az E-sport bajnokság és konferencia megrendezéséhez szükséges, legfeljebb 1 999 500 forint összegű támogatási szerződés megkötéséről.”

És a hozzá tartozó pontosítás:

A Magyar Közlöny 2017. november 10-i számának 29739. oldalán közzétett 1839/2017 (XI. 10.) Korm. határozat 4. pontjában megjelölt összeg helyesen: “legfeljebb 1 999 500 000 forint”

A horribilis összegen és azonkívül, hogy Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország szereplésével zajlik majd a torna, egyelőre csak találgatni lehet a többi részletet.

De a sorra alakuló, nagy hagyománnyal bíró sportklubok esport szakosztályai után szinte biztosra vehető, hogy a FIFA szerepel majd a versenyszámok között. A magyar szervezők miatt az itthoni legnépszerűbb játékok, a LoL és a CS:GO közül egyikük biztosan, de akár mindkettő szerephez juthat.

A külföldi sztárok zsúfolt menetrendje miatt konkrét időpontot is nehéz lesz választani, egyelőre erről sem tudunk pontos információt. De már alig várjuk a részleteket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva