Counter Strike

6 dolog, amitől megugrik a Trust Factor pontszámod az új karma rendszerben


Bár hivatalos lista nincs az algoritmus működéséről, csak úgy, mint a Rankup rendszernél itt is sejthető, mik állnak a háttérben.

A Valve ugyan hivatalosan nem tette közzé a CS:GO legújabb karma rendszere, a Trust Factor összetevőit, de apránként azért csak összeáll a kép! Hivatalos lista nincs, de az elhintett infók alapján ez a 6 tényező szinte biztosan befolyásolja az új pontszámot!

Miket nézhet a Trust Factor algoritmusa:

  • Prime accountod van-e. Nem kötelező, hogy legyen, ez is csak egy tényező a Trust Factor pontszámod megállapításában. Miért nézi? Mert ha van, akkor nagy eséllyel ez egy olyan account, amit a tulajdonosa komolyan vesz és ha ezzel játszik, megbízható csapattárs.
  • Mennyi időt töltesz a CS:GO-val. Könnyen beszerezhető adat, a Steam ugyanis az elmúlt két hét adatait minden felhasználóról monitorozza. Illetve látszanak a megnyert Versengők és az összes CS:GO-val töltött óra is a kezdetek óta. Miért nézi? Akik sok órát tesznek bele, vélhetően elhivatottabb játékosok, mint akiknek pár órája van csak két hét alatt. Persze vannak, akiknek nincs idejük eleget játszani, így a kevés játék nem jelent levonást, a sok játék viszont igenis adhat pluszt.
  • Milyen gyakran reportolnak. Attól függően, hogy valakiből nem lesz Overwatch ügy, még nem feltétlenül van helye a játékban. Van akik tudatosan csak két meccset játszanak, hogy ne kerüljenek az Őrség videókba, vannak akiknek csak szerencséjük van. Miért nézi? Mert egy két rosszindulatú reportból, ha nagyon megy a játék és az ellenfél nem tud veszíteni, még nem lesz bajod. Akit viszont tényleg sokan reportolnak, mégse kerül Overwatch-ba, azt ne minősítsük már megbízhatónak.
  • A Steamen belüli szintedet. Minél több időt töltesz a Steam profilodon belül, minél több játékot próbálsz ki, minél többet cserélsz vagy minél több jelvényt gyűjtesz, annál magasabb. Illetve hát az se árt, ha sok a barátos, több száz haverral csak nem fake accountot épít valaki. Miért nézi? Mert ha játékon kívül is aktív vagy a Steamen belül, akkor sokkal valószínűbb, hogy tényleg a közösség hasznos tagja vagy.
  • Mennyi játékod van, mennyit játszol más játékokkal. Egyszerű Steam könyvtár elemzés megint, akár ingyenes, akár fizetős játék, ha van pár extra dolog a CS:GO mellett, amikkel ráadásul játszol is, az jó hír mostantól. Miért nézi? Azért, mert a csalók és smurfök csak a CS:GO-t teszik a profiljukra, hogy ha buknak, ne veszítsenek sokat. Ezzel a módszerrel őket lesz a legkönnyebb kiszűrni, főleg ha emellé még a sok report kategóriában is élen járnak.
  • Nézi a profilodra vonatkozó visszajelzéseket. Ha lenyomod játék közben a TAB-ot, a csapattársaidra kattintva jelölheted, ha jófej, jó vezető vagy tanított neked valamit. Ezek utána smiley, korona és talársapka képében látszódnak is a profilodon. Miért nézi? Mert ha jófej vagy másokkal, tanítod a csapattársakat, vagy jól irányítasz a játékon belül, akkor tényleg komolyan veszed a meccseket, mehet a plusz karma!

Ezt mindenképp be kell állítanod, hogy jól használd az új Karma rendszert! – gamer.hu

A legutóbbi frissítés óta a játék magától kikapcsolja a Prime opciót, úgyhogy minden meccs előtt kézzel kell korrigálni a hibát. Egy Prime accounthoz az alábbi dolgokat kell teljesülnie egy profilon: Legalább 21-es szintet kell elérnie a játékosnak, hogy megjelenjen az opció A Prime rendszerben egy eddig még nem használt telefonszámot kell megadni, hogy regisztrálni lehessen a profilt És kész is!

Az itt leírtaknak köszönhetően akár egy rangon belül is két táborra szakadhat a közösség, a megbízható és a kevésbé megbízhatók csoportjára. Aki magas Trust Factorral bír, az hasonló társakat kap, akiknek tényleg a fejlődés és a rankup a célja. Aki meg csalni, szórakozni és funolni akar, azok szenvedjenek csak egymással.

A pontszáma senkinek sem látszik, csupán a Valve tudja majd, hogy ki milyen Trust Factor pontszámmal rendelkezik. 100%-os biztonsággal pedig ugyanúgy, mint a rankup receptjét, ezt se fogjuk kiismerni. Azt ugyanis, hogy ténylegesen mi, és milyen mértékben befolyásolja a Trust Factor pontszámait, vélhetően sose tudjuk majd meg.

A Hydra végeztével megérkezett a CS:GO saját karma rendszere – gamer.hu

Még hogy nem figyelnek a fejlesztők a játékra? Ez az update az egyik leghasznosabb a CS:GO történetében! A Hydra végeztével hála Istennek nem új ládát kaptunk, hanem egy igencsak ütős Karma rendszert, így végre van értelme a játékban helyet foglaló commendeknek. A 2 legnépszerűbb mód, a Wingman és a Flying Scoutsman hozzáadva a játékhoz.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva