Counter Strike

Beütött a “Rush B” terror meta! A profik már unják a taktikázást?


Az IEM Oakland versenye eddig nem a kivárós körök Mekkája. Elég egyenes támadások mennek, amik terror oldalra billentik a mapokat.

Azt már régóta tudjuk, hogy CT-nek lenni ebben a játékban sokkal drágább. A CS:GO gazdasági rendszere ugyanis több fronton is a támadó oldalnak kedvez:

  • A bombát élesítő játékos kap extra 300 dollárt, míg a bombát hatástalanító nem.
  • Ha bukják a kör a terrorok, de lement a bomba, mindenki kap +800 dollárt. Ha a CT-k megakadályozzák, hogy lemenjen, ők nem kapnak bónuszt.
  • Az AK erősebb fegyver, mint bármelyik M4-es, mégis sokkal olcsóbb náluk.
  • A CT-knek plusz pénzbe kerül a Defuse Kit, a terroroknak nem kell semmilyen extra felszerelés a gyorsabb planthoz.

Ennek ellenére a versenyeken szinte folyamatosan a CT-k nyernek több kört. Nézzük csak meg a legutóbbi Majort, júliusban a legszorosabb map is a 52,5:47,5-ös Inferno volt, de volt itt 60:40 közeli Nuke, Cache és Overpass is.

Forrás: HLTV

Aztán itt van az októberi EPICENTER, az előbb említett Inferno és Cache már átfordult terror oldali pályának, de Nuke és Overpass például továbbra is brutál CT mapok voltak.

Forrás: HLTV

Erre most, az IEM Oakland alatt teljesen felborult a világ!

Inferno, Cache, Overpass és Nuke már egytől egyig terror map lett, a CT-k kizárólag Mirage-on és Trainen nyernek több kört, mint a támadók.

Vagyis a Major óta eltelt 4 hónapban 5 pályán is megfordultak az erőviszonyok:

Forrás: HLTV

Ennek eredménye a kivárós körök hanyagolása, és az agresszív betámadások egyes lerakókra. A dolog annyira feltűnő, hogy a HellRaisers irányítója ANGE1 hangot is adott neki. Konkrétan nehezményezte a túl egyenes, “Rush B2 típusú hívásokat IGL társaitól:

A vicc persze az, hogy lehet nem így kellene játszani például az általa említett Overpass-t, mégis így az eredményesebb. Az EPICENTER 72%-ából egy hónap alatt 49% lett! Tehát a terrorok több kört nyernek így, mint amikor mindenki mid kontrollt játszott a mapon.

Ezt a játékot körökre játsszák, és úgy tűnik terror oldalon a rush körök és az elkötelezett, forgatás nélküli stratok hozzák jelenleg az eredményeket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva